Játékok lepték el a Máramarosszigetet Ukrajnával összekötő hidat

2022. március 17. 12:08

Így próbálják egy kicsit jobb kedvre deríteni a háború elől menekülő gyermekeket.

2022. március 17. 12:08
null

Máramarossziget fontos helyszínné vált az ukrán-orosz háború miatt, hiszen a Tisza partján fekvő város egyben határátkelő is, a folyón átívelő híd másik hídfője már a kárpátaljai Aknaszlatinánál van – írja a Főtér.ro.

A portál kitért arra is, hogy emiatt a háború elől menekülő ukrán állampolgárok egyik menekülési útvonala is itt vezet át, és itt hozták létre az egyik első menekülttábort is.

Játékokkal, édességgel és gyümölccsel kedveskednek a gyerekeknek

Mivel az ukrán kormány megtiltotta a hadköteles korú férfiaknak, hogy elhagyják az országot, jórészt nők és gyerekek érkeznek.

A legkisebbek számára pedig talán még nehezebben felfogható és félelmetes, ami velük történik, mint a felnőtteknek.
Ezért a határrendészet és a civilek úgy döntöttek, megpróbálják egy kicsit oldani a menekültlét feszültségét a gyerekek számára. Azt találták ki, hogy

a hidat telerakták játékokkal,

a Kárpátalja irányából érkező gyerekek pedig szabadon válogathatnak közöttük. Emellett a határrendészek édességet és gyümölcsöket is osztogatnak nekik. Ezek a gesztusok talán segítenek abban, hogy feldolgozzák a helyzetet. – írják a cikkben.

Már több mint 450 ezer menekült érkezett Romániába

A határrendészet szerint az elmúlt 24 órában 15 286 ukrajnai menekült érkezett Romániába. A háború kezdete óta szerda éjfélig 456 284 ukrán állampolgár lépte át az ukrán-román határt. Közülük 80 ezren maradtak az országban.

Nyitóképen a játékokkal telerakott Máramarosszigetet Ukrajnával összekötő híd. Fotó: Facebook

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2022. március 18. 16:54
Mi ez a román jelmez, és mi az hogy Ukrajna? Ez itt is, ott is magyar terület! Wazze!
Teréz A Piréz
2022. március 17. 16:33
Ezek magyarok!!!!! Máramarossziget!!! Itt éltem át életemben először, mit jelenthet határon túli magyarnak lenni, még Ceausescu idejében. A román határőrök még a bugyinkba is benéztek, nem csempészünk-e magyar nyelvű könyveket (csempésztünk, de nem ott) Emlékszem, milyen volt átkelni busszal a Gutin-on, a református templomban a magyar himnuszt énekelni, miközben tudtuk, hogy a secu-sok körbeállják a templomot. Életem meghatározó élménye volt tizenhat évesen, azóta is megdobban a szívem, ha Máramarosszigetről hallok.
scion
2022. március 17. 14:09
ebül szerzett vagyok nékik az ukrán-román határátkelő. hányinger.
villogókékfog
2022. március 17. 13:05
Megjegyzés. Ezt a hidat is EUs forrásból kellett építeni (magyar kezdeményezéssel), mert az ukránok is, meg a románok is leszarták a vidéket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!