Állítása szerint bizonyítéka van Kaczyńskinek arról, hogy az oroszok ölték meg az ikertestvérét

2022. április 11. 13:45

A lengyel politikus azt mondta, hamarosan bemutatja mi és ki okozta a szmolenszki légikatasztrófát.

2022. április 11. 13:45
null

Jaroslaw Kaczyński, a vezető lengyel kormánypárt, a Jog is Igazságosság (PiS) elnöke azt állítja, bizonyítékai vannak arra nézve, hogy az oroszok által elkövetett merényletben halt meg ikertestvére, az egykori lengyel elnök, Lech Kaczyński – íra hétfőn az azonnali.hu.

A repülőbaleset még 2010. április 10-én történt, amiben

96 ember vesztette életét, köztük az akkori elnök, Lech Kaczyński, a felesége és számos magas rangú lengyel politikus,

akik éppen Oroszországba tartottak, hogy megemlékezzenek az 1940-es Katyńi vérengzésről, amelyben a szovjet hadsereg több ezer lengyel tisztet és katonát végzett ki.

A tragédia okai számos vitát váltottak ki a lengyel parlamentben: a jobboldal az akkori liberális kormányt a látogatás gondatlan előkészítésével vádolta meg, valamint a nyomozás hiányosságairól beszélt. Oroszország minden felelősséget a lengyelekre hárított – emlékeztet a portál.

Hamarosan a széles nyilvánosság is értesülhet a részletekről

Kaczyński néhány ezer, az elnöki palota előtt összegyűlt megemlékezőnek azt mondta vasárnap,

részletes és több forrás által is megerősített válasza van a történtekre, beleértve külföldi forrásokat is.

Ennél többet azonban nem árult el az egykori elnök testvére, mindössze annyit tett hozzá, hogy hamarosan a széles nyilvánosság is értesülhet arról, amiről ő már tud.

A merénylet elkövetőinek beazonosítása még várat magára

Jaroslaw Kaczyński beismerte továbbá, hogy a merénylet ötletgazdáinak és végrehajtóinak beazonosítása még várat magára – mind azoké, akik Lengyelországban, és főleg azok, akik Oroszországban vettek részt benne.

A politikus emellett arról is elmélkedett, hogy

testvére azért állhatott Moszkva útjában, mert az orosz érdekek ellen határozottan lépett fel mind a grúziai háború során, mind olyan gázvezetékek kérdésében, amelyek elkerülték volna Lengyelországot

– idézte Kaczyńskit az azonnali.hu.

Nyitóképen Jaroslaw Kaczyński lengyel politikus. Fotó: MATEUSZ WLODARCZYK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sany Xepi
2022. április 12. 06:21
Innen a nagy orosz utálat. De azért egy népet nem kéne háborúba rángatni. A békülést kellene keresni, nem szítani az ellentéteket.
Paskai
2022. április 11. 22:03
Kacsinszkin kívül eddig is mindenki tudta, hogy a ruszkik volrak.
Tehetős Totó
2022. április 11. 21:26
Hátha ő halt meg, s nem az ikertestvére?!
Isten jobb keze
2022. április 11. 21:19
Az elmélete máris megdőlt! Egy kérdés ha bizonyítéka van, miért várt eddig? Ha ez igaz volna, akkor Orbán golyóit sem nyaldosták volna, mikor tudják hogy jó haverok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!