Romániában egy hónapon belül másodszor adtak ki oroszlánveszélyre (!) figyelmeztető riasztást

2022. június 10. 19:17

„A medveveszély már unalmas, jöhetnek az egzotikus kalandok” – olvasható a Főtér cikkében.

2022. június 10. 19:17
null

Átlagos napnak indult ez a csütörtök a Suceava megyei Radócon (Rădăuți). Ám egyszer csak érkezett a RO-Alert riasztás arról, hogy két oroszlán kószál ellenőrizetlenül a helyi állatkert környékén, így a lakosokat arra kérik, hogy ne menjenek arra – olvasható a Főtér cikkében.

A portál szerint ez egy hónapon belül már a második oroszlános riasztás az országban: május 12-én Târgoviște lakosai kaptak RO Alert üzenetet hasonló tartalommal – akkor egy oroszlán szabadult ki a helyi állatkertből.  A mostani eset egyébként nem volt teljesen ellenőrizhetetlen:

a két radóci oroszlán csak a ketrecéből szabadult ki, miközben azt épp takarították, de az állatkert területéről már nem jutottak ki.

Ennek ellenére csendőröket hívtak a helyszín biztosítására, az elkószált állatokhoz pedig állatorvost, aki elkábította őket, hogy visszahelyezzék a nagyvadakat a ketrecükbe. A történtek idején nem voltak látogatók az állatkertben.

Fotó: SAID KHATIB / AFP (Illusztráció)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
01234567890
2022. június 13. 10:10
Újra a Mandineren a nemzetiszocialista, antiszemita, nyilasocska szájhős @annamanna. A haverjai @Tribunus, @MayorAnna 03, @Palika1955 még nem jelentek meg.
Senki Alfonz
2022. június 12. 16:03
A gondok akkor lesznek, ha a vérnyulak elszaporodnak, jogi úton kiperlik maguknak Vlad Tepes összes birtokát és minden (könyv-, film- és zenekészítési, valamint szerzői) jogát!!!! Mert ők - mint tudjuk - torokra mennek!!!
Sörgyári megálló
2022. június 12. 10:07
Nagy a jólét, sose fogjuk utolérni őket. Nálunk jó, ha egy-két havanese bolognese-re telik.
Krupp Skya
2022. június 11. 22:25
Orbán alatt még az oroszlánok sem mernek megszökni. Milyen Túra akkor? DIKTA.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!