Gyűlöletbeszéd miatt bont szerződést Kanye Westtel az Adidas

2022. október 25. 14:07

A zenész korábban „a fehér életek számítanak” feliratú pulóverben szerepelt.

2022. október 25. 14:07
null

Közleményt adott ki az Adidas, melyben jelezték, megszakítják a partneri együttműködést Kanye Westtel, mivel állításuk szerint a zenész az elmúlt időszakban több sértő és antiszemita megjegyzést tett.

közölte az Adidas, ami szerint elfogadhatatlanok Kanye West tettei, melyek „sértik a vállalat sokszínűségre és befogadásra, kölcsönös tiszteletre és tisztességre vonatkozó értékeit”.

Fotó: Twitter
Fotó: Twitter

A német ruhagyártó úgy döntött, azonnali hatállyal szakítja meg a kapcsolatot a zenésszel, továbbá leállítja a Yeezy termékét és a jövőben nem fizetnek Kanye Westnek és cégeinek. Annak ellenére határozott így az Adidas, hogy ezzel akár 250 millió eurótól bukhatnak el a negyedik negyedéves eredményükben. 

Feszegette a PC-ládát

A zenész körüli kálvária október elején kezdődött, ugyanis a közösségi médiában megjelent róla egy fotó, ahol egy „White Lives Matter”, azaz a fehér életek is számítanak feliratú pulóverben szerepelt. 

Kanye Westet később a Twitter és az Instagram is kitiltott felületéről, mire a zenész úgy határozott, hogy megvásárolja a Parler nevű alt-right közösségi oldalt. 

Az Adidas kilenc évig dolgozott együtt a rapperrel, korábban azt mondták, ez az egyik leggyümölcsözőbb együttműködés a történetük során. 

Kapcsolódó

A különc rapperből lett konzervatív botrányhős – Kanye West portréja
A fehér életek is számítanak – írta ki magára a fekete rapper, aztán kitört a botrány. Nem a gettóból érkezett, megváltoztatta a popzenét, felbosszantotta Busht és Obamát, megveti a BLM-et és indult az amerikai elnökválasztáson is: Kanye West igazi különc popsztár, aki most már a politikába is beleszól, pofonokat adva és kapva. Portrénk!

A fehér életek is számítanak – írta ki magára a fekete rapper, aztán kitört a botrány. Nem a gettóból érkezett, megváltoztatta a popzenét, felbosszantotta Busht és Obamát, megveti a BLM-et és indult az amerikai elnökválasztáson is: Kanye West igazi különc popsztár, aki most már a politikába is beleszól, pofonokat adva és kapva. !

 Nyitókép: Angela Weiss / AFP

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fintorman
2022. október 26. 14:06
Bezzeg Black Lives Matterért nem bontanának szerződést. Dögöljön meg az összes buzi multi!
Papamaci1957
2022. október 26. 09:54
Nem ez a csávó lopott az Omegától?
Almassy
2022. október 26. 09:53
Én utálom a rap-et, de a libsi véleménydiktatúrát és fekete-rasszizmust mégjobban. Ezért az én szerény lehetőségeim mellett "szerződést bontok" az Adidas-szal.
Wezuv
2022. október 26. 09:24
Az ADIDAS RASSZISTA lett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!