Peking hajlandó szorosabb partnerséget kialakítani Oroszországgal

2022. november 29. 11:39

A kínai elnök kifejtette, hogy a két ország közötti energiaügyi együttműködés hozzájárulás a globális energiabiztonsághoz.

2022. november 29. 11:39
null

Hszi Csin-ping kínai elnök bejelentette, Peking hajlandó szorosabb partnerséget kialakítani Oroszországgal az energetika területén – jelentette kedden a kínai állami média.

A 4. Kína-Oroszország energiafórumra küldött üzenetében az elnök kifejtette, hogy a két ország közötti energiaügyi együttműködés hozzájárulás a globális energiabiztonsághoz. „Kína hajlandó együttműködni Oroszországgal a szorosabb energiaügyi partnerség, a tiszta és zöld energia fejlesztésének előmozdítása területén,

így közösen tarthatjuk fenn a nemzetközi energiabiztonságot, teremthetjük meg az ellátási láncok stabilitását”

– ismertette Hszi Csin-ping szavait a CCTV állami műsorszolgáltató.

Az orosz-kínai energiaügyi együttműködés szorosabbá tételének híre a G7-csoport által tervezett, december 5-től bevezetendő gázárplafon előkészületeinek időszakában érkezett. Utóbbival a nyilatkozatok szerint a gázárbevételek csökkentésén keresztül igyekeznek megfékezni Moszkva Ukrajna elleni háborúját.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Hszinhua/Li Hszueren

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kikicsoda
2022. november 29. 18:37
Látom nagyon tapasztalt vagy a témában. Nagyon rájár a szád. :)) Biztos másokat is oktatsz. :)))
kikicsoda
2022. november 29. 18:37
Látom nagyon tapasztalt vagy a témában. Szádra áll. :))
diós guba
2022. november 29. 12:51
A dolgok már csak olyanok, hogy messzebbről tisztábban látszódnak, mint ha az orrunk előtt vannak. Pekingből is tisztábban látszódik Ukrajna.
Gyzoltan
2022. november 29. 12:37
"Peking hajlandó szorosabb partnerséget kialakítani Oroszországgal" Gondolom, igencsak megnyugtató fejlemény az USA zsidóinak, kazárjainak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!