Istenkáromló tartalom miatt blokkolták Pakisztánban a Wikipédiát

2023. február 05. 09:02

A Wikipédiát országszerte blokkolták pénteken, miután az a megadott határidőre nem tett eleget a hatóság ismételt kéréseinek.

2023. február 05. 09:02
null

A muzulmán országban rendkívül kényes kérdésnek számít az istenkáromlás. A Wikipédiát országszerte blokkolták pénteken, miután az a megadott határidőre nem tett eleget a hatóság ismételt kérésének – közölte Malahat Obaid, a PTA szóvivője. A PTA szerdán jelentette be, hogy péntekig adott határidőt a Wikipédiának a kérdéses tartalom eltávolítására, de arra nem tért ki, hogy pontosan mit kifogásol.

– mondta a szóvivő, aki szerint a Wikipédiát mindaddig blokkolják, amíg a vitatott tartalmat teljes egészében nem távolítják el.

Az AFP egyik tudósítója szerint szombaton mobiltelefonon elérhetetlen volt az internetes enciklopédia. A Wikipédiát kezelő Wikimédia Alapítvány közleményében úgy vélte, hogy a blokkolással a világ ötödik legnépesebb országát akadályozzák meg abban, hogy hozzáférjen a legnagyobb ingyenes keresési adattárhoz, ami révén a világ sem jut hozzá a Pakisztánnal,

annak történelmével és kultúrájával kapcsolatos információkhoz.

A Wikipédia egyes oldalait már korábban is cenzúrázták Pakisztánban. A Facebookot 2010-ben blokkolták két hétig egy állítólagos istenkáromló tartalom miatt, a YouTube pedig 2012 és 2016 között volt elérhetetlen, miután közzétették rajta egy iszlámgyűlölő amatőr filmes felvételét, amely heves tiltakozásokat váltott ki számos országban.

 

***

(MTI)

Nyitókép:Xose Bouzas / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dobrevita
2023. február 06. 12:25
Szépen fejlődik a Világ, soros félretájékoztató rendszerét tovább fejlesztette, már uszítás és Istenkáromlás is elérhető a hamis tartalmakban.
szintetikus
2023. február 05. 18:08
ezek a koszosok, még a patkányt is istenként tisztelik :DD
Aerion
2023. február 05. 17:42
Ébredezik a világ emberisége, nagyon helyes. Nyolcmilliárd ember él a földön, abból az emberiség történelemének legalkalmatlanabb és legdegeneráltabb vezetése legfeljebb egymilliárdhoz ér el. De legfeljebb csak egymillió csinálja az egymilliárddal. Itt az ideje a teljes lázadásnak a degeneráció ellen. Az utolsó szálig meg kell halniuk.
Backstab
2023. február 05. 14:24
Koran egetest hetvegenkent az eifel toronyhoz koveteljuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!