Beismerte Putyin, hogy nincs elég fegyvere és drónja

2023. június 13. 20:58

Az orosz elnök azt is leszögezte, hogy Moszkva fokozza a fegyvergyártást, hogy pótolja a hiányt.

2023. június 13. 20:58
null

Vlagyimir Putyin elismerte, hogy az orosz fegyveres erők nem rendelkeznek az ukrajnai háború megnyeréséhez szükséges haditechnikai eszközökkel, de hangsúlyozta, hogy Moszkva fokozza a fegyvergyártást, hogy pótolja a hiányt – írja a Politico.

Putyin kedden a Kremlben a háborúval foglalkozó bloggerek találkozóján felszólalva elismerte, hogy

„a különleges katonai művelet során világossá vált, hogy sok mindenből

nem áll rendelkezésre elegendő”. „Vannak, de sajnos nincs belőlük elég” – mondta az állami média szerint. A drónok mellett modern páncéltörő fegyverekre és modern harckocsikra is szükség van az orosz elnök szerint.

****

Nyitókép: AFP/Anadolu Agency

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2023. június 14. 10:17
Putyin megüzente az ukránoknak támadhatnak bátran, mert az oroszoknak nincs elég fegyverük. Én nem lennék nyugodt az ukránok helyében:)
kamasuka
2023. június 14. 09:25
Sikerült kiemelni a leglényegtelenebb dolgot, amit ráadásul nem is úgy mondott ... :) Mondott viszont olyanokat, mint: -Nem látja értelmét a hadiállapot bevezetésének Oroszországban. -Oroszország nem fogja alkalmazni azokat a terrorista hadviselési módszereket, amelyeket Ukrajna alkalmaz. -Oroszország speciális zóna létrehozását fontolgatja (Észak-Ukrajnában), hogy leállítsa a határ menti területek ágyúzását. (Azok számára, akik nem értik, a speciális zóna, ha döntés születik létrehozásáról, katonai szintű hadműveletet igényel Harkov, Csernyihiv és Sumy régiók északi régióinak elfoglalásához.) -A különleges hadművelet céljai a jelenlegi helyzetnek megfelelően változnak, de általában ugyanazok maradnak. -Oroszország továbbra is elkötelezett a volt Szovjetunió országaival és a Nyugattal való kedvezőbb kapcsolatok mellett. -Ukrajna olyan ország, amelyet a Nyugat Oroszország felrázására használ. -Zelenszkijről: Általában meg vagyok lepve, hogy egy ember, akinek zsidó vér folyik az ereiben, hogyan képes támogatni a neonácikat. -Az ukránok "eldobtak" minden megállapodást, amelyet 2022 márciusában kötöttek az orosz csapatok Kijevből való kivonása után. -Lenint ledöntik a piedesztáljáról Ukrajnában, és a fasiszta Banderát állítják a helyére, nemzeti hős rangra emelték. -Ami most történik Ukrajnában, az soha nem lesz jó Oroszországnak, ahol soha nem lesz semmi neonáci Oroszország fokozatosan és módszeresen részt vesz Ukrajna demilitarizálásában. -Az ukrán védelmi ipar hamarosan megszűnik . -Rengeteg szegényített uránt tartalmazó lőszerünk van. Felmerült a kérdés, hogy maga Moszkva miért tologatja folyamatosan ugyanazokat a piros vonalakat, de a metszéspontjukra nincs válasz. De van, maga az SVO válasz volt a „vörös vonalaink” metszéspontjára, és Ukrajna energiarendszerét ért csapásokra, és a kijevi Hírszerző Főigazgatóság főhadiszállására. -Rengeteg szegényített urántartalmú lőszerünk van, ha kell, válaszként be is vetjük. Preventív alkalmazásukra nincs szükség.
rossztündér
2023. június 14. 09:08
Putyin: „Csapataink Kijev közelében voltak. Először megegyeztünk Ukrajnával, és jó megegyezés volt arról, hogyan lehet békés úton megoldani a jelenlegi helyzetet, bár végül visszakoztak. De ennek ellenére eljutottunk oda, ahol most vagyunk. És ez gyakorlatilag az egész Novorosszia és a Donyeck jelentős része, kijárattal az Azovi-tengerhez és Mariupolhoz. És szinte minden, néhány kivételtől eltekintve a Luganszki Népköztársaságban." Ez úgy hangzik, mintha ezen az alapon kész lenne megegyezni. Egy katonai szemlén ezt mondta: "Tiszteletben kell tartanunk Ukrajna létezését, de ez nem ok arra, hogy tisztelet nélkül kezeljék Oroszországot. Ukrajna nem létezhet az Orosz Föderáció rovására és a történelmi orosz területeken, ha nem épülnek ki normális kapcsolatok." Emlékeztetett: "Én be akartam lépni a NATO-ba."
McFoker
2023. június 14. 07:31
aZ óRóSzÓk NeM vEsZíThEtNeK!!! - Doktor Miniszterelnök Úr, a második Nostradamus, akinek eddig nagyjából egy jóslata sem vált be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!