Visszavonták a leghíresebb román üdülőváros turisztikai logóját, mert egy spanyol lakóparkéról másolták

2023. július 16. 07:54

A vállalkozó 800 eurót kért az embléma megtervezéséért, ami 15 euróért letölthet az internetről.

2023. július 16. 07:54

A Konstancában található Mamaia település desztinációmenedzsmentjének szervezete (OMD) szombaton bejelentette, hogy visszavonja az előző nap bemutatott turisztikai logót, mivel az pont ugyanúgy néz ki, mint egy spanyolországi lakópark emblémája.

 

Az önkormányzat állítólag 800 eurót fizetett a logóért, amiről utólag kiderült, hogy 15 euróért letölthető az internetről

 

– írja a Maszol.ro.

A polgármesteri hivatal közlése szerint 16 ezer eurós szerződést kötöttek a céggel, amely tartalmaz más arculattervezési szolgáltatásokat is.  

„Egy brand sokkal többet jelent a grafikai megjelenítésénél” – írta a városháza.

A hivatal egyelőre semmit nem fizettet még ki a cégnek, és közölték, a vállalkozás kilenc logóváltozatra tett javaslatot, ezekből választotta ki az OMD a pénteken ismertetett variánst. „Sajnos nem volt kapacitásunk utánanézni annak, hogy a kiválasztott logó eredeti-e vagy sem” – olvasható a közleményben, ahogy az is, hogy a város egy új logó elkészítését rendelte meg.

Nyitókép: G4 Media

 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. július 17. 05:51
Hadházynak oda kellene települnie. Egész nap leleplezhetne valamit bezzegföldön.
hlaci83
2023. július 16. 20:13
ajnos nem volt kapacitásunk utánanézni annak, hogy a kiválasztott logó eredeti-e vagy sem................................................ Bazdmeg, google képkeresés, file feltöltése, katt....................................... Nem kapacitásotok nem volt, hanem segghülyék vagytok!
Mahavira
2023. július 16. 17:17
Bolgároktól lopott az a föld.
robipecs-uj
2023. július 16. 16:24
Ez így baromság. Mármint a hír. Ma már szinte minden logoterv sablonból készül, ezzel nincs semmi gond. Itt csak az történt, hogy mind a spanyo, mind a román - és még nyilván tucatnyi másik - esetben nem alakították át a tervet. Az ilyen sablonokat csak átalakítva lehet használni. Ezáltal biztos, hogy a spanyoloké sem jogvédett, tehát nem igaz, hogy onnan másolták volna. Az igaz, hogy ugyanazt az alapot használta, és ott hibázott, hogy elspórolta vele a munkát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!