A szankciók nem működnek: alig van olyan áru, amelyhez Oroszország ne jutna hozzá

2023. augusztus 09. 17:40

Oroszország a világtörténelem eddigi legjobban szankcionált országa.

2023. augusztus 09. 17:40
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
index.hu

„Oroszország a világtörténelem eddigi legjobban szankcionált országa: a Castellum.ai számításai szerint orosz vállalatok, gazdasági szektorok és különböző személyek, közszereplők és politikusok ellen több mint 13 500 szankciós korlátozást hoztak csak az elmúlt másfél évben, a háború kirobbanása óta. De vajon működik-e ez a nemzetközi izoláció, és milyen eredményei vannak? A Versztka orosz független oknyomozó csapata szerint a szankciók egyáltalán nem működnek. Oroszország lényegében olyan, és annyi terméket tud behozni az országba, amit és amennyit csak akar. Moszkva ugyanúgy hozzájut a védelmi iparához nélkülözhetetlen nyugati chipekhez, processzorokhoz és gépekhez, és ebben több száz közvetítő cég segíti.

A háború kezdete óta Oroszország titkosította a statisztikai adatai jelentős részét, többek között a részletes kereskedelmi és a vámhivatali adatokat is. A „Versztka” független orosz oknyomozó portál hozzájutott a 2023. június végéig szóló zárt vámadatbázisokhoz. Ebből kiderül, hogy Oroszország mely országokon keresztül milyen eredetű termékeket hozott be: lényegében mindent, amit csak akartak.

Csak az elmúlt fél évben 502 millió dollár értékben importáltak nyugati chipeket – főleg azokat, amelyeket orosz rakéták gyártásához használnak. 171 millió dollárért hoztak be alkatrészeket a polgári repüléshez, és több millió dolláros értékben a védelmi iparban használt ipari gépeket.”

***

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. augusztus 09. 19:31
😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊⛵
gyaloggos
2023. augusztus 09. 18:46
MŰKÖDNEK azok a szankciók, csak NEM OROSZORSZÁGOT, hanem az EU -t, így MAGYARORSZÁGOT sújtják ! EZ várható volt egyébként, hogy így lesz!
remi
2023. augusztus 09. 18:33
Én még valahol ott akadtam el amikor urszula fon fájzer jó nagyot harapott. Valamibe. Azt már akkor is tudtuk, hogy a szankciók működése, hogyis mondjuk, erős korlátokba ütközött/zik. De gondolom urszula majd megint rendel SMS-ben fejenként 9 db vakcinát a fájzertől meg harap majd egy jó nagyot valamibe. Megint.
snfbvksan
2023. augusztus 09. 18:22
A szankciók célja Európa tönkretétele. És működnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!