Ukrán dróntámadások. Ha valami, ez siker

2023. augusztus 31. 06:10

Orosz forrás szerint is megsemmisült két IL-76-os.

2023. augusztus 31. 06:10
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Ukrán dróntámadások... Ha valami, ez siker. Kevés erőforrás felhasználásával ennyi veszteséget okozni - ismét, mert ugye ez már a sokadik ilyen siker - ez valami. Orosz forrás szerint is megsemmisült két IL-76-os, kettő pedig megsérült. Van még vagy 100 darab az orosz légierőben, de ez mindenképpen fájdalmas, egyébként meg PR katasztrófa.

Lehet, hogy ukrán területről jött, lehet, hogy diverzánsok indították a drónokat, nem tudom. De ez olcsó és tényleg akár egy diverzáns csoport mélységben, csupán 1 kiló robbanóanyaggal tönkretehet egy ilyen gépet. Nem nagyhatalmi ellenféllel szemben van értelme ismét a betonnak, de  minimum a hangáraknak, mert ugye pl Ukrajna aligha lenne képes 640 km-re eljuttatni 1 tonnás robbanófejet ami egy megerősített hangár megsemmisítéséhez kell. Drónt viszont egyre ügyesebben.

Persze ahogy valaki felhívta rá a figyelmet, nagy teherszállítóknak vagy bombázóknak sokba kerül még egy sima hangár is - de az oroszoknak sokszor a vadászgépeik és helikoptereik számára sincs.”

Nyitókép: Facebook, Képernyőmentés

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. augusztus 31. 11:57
"nem tudom." Ez ő. Nem tud, de azért csak "szakért".
Obsitos Technikus
2023. augusztus 31. 11:38
Mennek a drónok 77 km-t Võrutól 35 km-t orosz légtérben. Ez nem egyszerűbb? És még diverzáns csoport sem kell hozzá. Pszkov 10 percre van a NATO határától.
Obsitos Technikus
2023. augusztus 31. 11:31
Vagy a csivavák küldték oda 50 kilométerről..
Nyugatellenes
2023. augusztus 31. 10:41
Ha ez nektek siker, akkor folytassàtok csak, patkányok. Majd meglátjuk, a sok-sok siker után mi marad az országotokból. Akiknek ez tényleg siker, azok a semmirekellő “elemzők” akik a háború elhúzódásában érdekeltek. Lehet csámcsogni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!