Összességében az EU nem oszt, nem szoroz

2023. szeptember 14. 10:39

Európa akár ki is halhat, a 2100-ra közel 800 milliós Nigériához képest szinte fel sem tűnne.

2023. szeptember 14. 10:39
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Mindenki vonja le a maga következtetését, hogy a klímaváltozás elleni küzdelem Európában fog-e eldőlni. Annyit a korrektség kedvéért meg kell említeni, hogy a kibocsátás egy részéért az EU-n kívül is az európaiak felelősek, hiszen termékeket importálnak Kínából, Indiából. Az USA meg tényleg tehetne sokkal többet, de már ők sem a legfontsabbak.

De összességében az EU nem oszt, nem szoroz, immár jelentéktelen tényező, történelmileg, 300 évre visszavetítve pedig 17% a felelősség.

A tengerekbe kerülő műanyag 95%-a nem a nyugati világ »terméke«, az nettó erdőírtás szinte 100%-a a nyugati világon kívül történik. Érdemes elgondolkodni, hogy mi marad az afrikai erdőkből, ha az alábbi népeségnövekedés megvalósul – ld kép.

A legolcsóbb és leghatékonyabb módszer a környezetpusztítás ellen a családtervezés segítése lenne a harmadik világban, de a progresszió ideológiájába ez nem nagyon illik bele, inkább mészkőporban meg az európai ipar lenullázásában gondolkodnak.

A helyzet az, hogy a világforradalmuk pont nem érdekel senkit Európán kívül, a megszülető hatalmas fiatal generációk teret akarnak majd maguknak Afrikában és Ázsiában, és ez természetes. Csak az segítene, ha kisebbek lennének ezek a generációk.

Ez nem jelenti azt, hogy ne szabaduljunk meg a PET palackoktól, ne legyen menő a kopott, viseletes ruha, vagy az, hogy nem cserélünk autót vagy 10 évig, vagy éppen a bicikli. Legyen menő. Ez nekünk helyben jó lesz, csak a nagy képen nem változtat szinte semmit. Európa akár ki is halhat, a 2100-ra közel 800 milliós Nigériához képest szinte fel sem tűnne.”

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2023. szeptember 15. 10:52
“Összességében az EU nem oszt, nem szoroz” Ez orbáni. Persze. Elég, ha összead.
Nyugati_Adam
2023. szeptember 15. 09:54
Demkó úr leírta a lényeget. Európa, azaz annak az EU-hoz tartozó része már nem számít. Nincs se szuverenitása, se a következő fél éven túlról szóló víziója. E helyett, minden elképzelés nélkül elkezdte építeni a fából vaskarikát, azaz a liberális kommunizmust. Mindenkinek joga van mindenhez, azaz lehet az utcán aludni, drogozni, gyermekeket prostituálni, ünnepelni minden ferdültséget, lerombolni a bilincses iskolákat, stb. Európa már elveszett, Vezetői bedobták a gyeplőt és tömik a saját feneketlen zsebüket. Mindehhez felépítettek egy hatalmas, fölülről vezérelt apparátust, amelynek egyetlen feladata a tagországok szuverenitásának kiirtása.
chief Bromden
2023. szeptember 15. 07:49
Az AIDS sem hozott megoldást, csak profitot.
Kanmacska
2023. szeptember 14. 18:59
A teremtett világot tisztelni, szeretni, óvni kell, ezt mindenki tudja. A természetvédelem fontos. De a zöld vallás hülyeség. Bűntudatot ébreszteni az emberekben, mert élnek, esznek, fűtenek. Ha az egyén a legfontosabb, szerintük, akkor vajon miért akarják megmondani, mit ehetünk, mivel fűthetünk, mennyit fürödhetünk? Főleg az röhej, hogyne szaporodjunk, mi európaiak, mert feléljük az oxigént és telefingjuk a légkört. Egyáltalán nem biztos, hogy ez a felmelegedés, ami van most, csak az ember tevékenységének köszönhető. Nem is annyira ártalmas, mint ahogy hirdetik. A széndioxidot szeretik a növények, tehát bujábban nőnek. Ha több a növény, több az oxigén, pl. Akik fáztak északon, azok nem fáznak annyira.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!