Ezért tartozik a világ legerősebb útlevelei közé a magyar!

2024. március 07. 11:06

Nemcsak a vízummentes utazások miatt jó, ha az embernek magyar útlevele van.

2024. március 07. 11:06

Nyitókép: Getty Images /  Aaftab Sheikh

***

Újabb rangsorban szerepelt jól a magyar a útlevél. A Nomad Capitalist oldal értékelése szerint a magyar útlevél

a megosztott 24. helyen szerepel olyan országok útleveleivel együtt, mint például Monaco és Szingapúr.

A Nomad Capialist rangsora a többi hasonló listától eltérően nemcsak azt veszi figyelembe, hogy egy-egy útlevéllel mennyi országba lehet vízummentesen utazni; az oldal az értékelési szempontok között meghatározott súlyozással figyelembe veszi az adott ország adózási szabályait (20 százalék), az ország globális megítélését (10 százalék), a többes állampolgárságra vonatkozó szabályokat (10 százalék) és az ország állampolgárainak személyes szabadságát is (10 százalék). A vízummentes utazás ebben a rangsorban is kiemelt jelentőséggel bír, 50 százalékos súllyal esik latba.

A lista élén Svájc áll, a második helyen Írország, a harmadik helyen pedig Portugália. A sereghajtók pedig Afganisztán (199), Irak (198) és Jemen (197).

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. március 08. 00:03
Mert pedofil segítőket mentegetők - Balog Zoltán püspök -, készpénz szállító külügyi futárok - Szöllősi György főszerkesztő -, magyar költségvetésből támogatott orbán közeli külföldi vállalkozók - Lénárd András - MSZP-s cigaretta csempészek - Legény Zsolt -, Orbánnal söröző túlméretes egójú focisták - Dzsudzsák Balázs - is rendelkeznek diplomata útlevéllel, na meg az egész Orbán család?
Zsolakomarom
2024. március 07. 20:17
gyurcsanyi alatt kicsit erosebb volt, de orkbanek elertek h az usa vizumkenyszert vezetett be a magyarok ellen
iimre
2024. március 07. 15:22
"Ugandai Bubu márc07. 11:15 Nem elég, ha magyar útleveled van, magyarnak is kell lenni." Látod, nem elég, ha magyarul irkálsz, magyarnak is kell lenni! :DDD
I feel the earth move under my feet
2024. március 07. 13:08
"mc-foker 2024. március 07. 12:10 Legalább könnyebb lelépni ebből a naftalinszagú szarfészekből. " Hát miért is nem mentél még el, butuskám? Miért? Ja, hogy valójában a fajtád másutt sem viszi semmire, itt meg egy kis magyarozásért jut némi guruló dollár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!