Ha beszélnek a hackerek, figyelnek a kutatók

2015. október 14. 20:03

Az elkövetők jobb megértésével próbálnak védekezni cybertámadások ellen az Arizona Egyetem kutatói. A csoportot vezető Hsinchun Chen korábban terroristák és bűnözők hátrahagyott digitális lábnyomait vizsgáló rendszereket fejlesztett.

2015. október 14. 20:03

Az elkövetők jobb megértésével próbálnak védekezni cybertámadások ellen az Arizona Egyetem kutatói. A csoportot vezető Hsinchun Chen korábban terroristák és bűnözők hátrahagyott digitális lábnyomait vizsgáló rendszereket fejlesztett a drogkereskedelem és a terrorizmus elleni küzdelemhez.

A módszert most a hackervilágra alkalmazzák. A lehető legtöbb "leletet" igyekeznek összegyűjteni vele. Főként hackerfórumok és IRC chatlogok körül keresgélnek, majd automatizált szövegbányászattal és érzelemelemzéssel szűrik ki a potenciális célpontokra és támadásokra vonatkozó topkategóriás adatokat.

A technológiát még csak fejlesztik, de már eddig sokat, például a betyárbecsület fontosságát megtanulták a hacker szubkultúráról. reménykednek, hogy később olyan módszereket dolgoznak ki, amelyek hackerek dark webes tevékenysége alapján automatikusan generálnak hasznos információt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!