Tervezzünk alkalmazást HoloLensre!

2015. december 07. 09:09

A Microsoft a kevert valóság megoldására vár alkalmazás ötleteket a „Share Your Idea” pályázatán.

2015. december 07. 09:09
Jon Fingas

A Microsoft felbuzdulva a Windows 10-nél bevált ötletén, hogy figyelembe veszi az új operációs rendszere fejlesztése közben a felhasználói igényeket, most a HoloLens kevert valóságos megoldásához kéri a segítségüket. A Share Your Idea kihívás nem szól másról, mint ötleteket kell küldeni milyen alkalmazásokra lehetne használni a mindennapi életben a redmondiak megoldását. Január 11-ig lehet ezen gondolkozni és a három leginkább „életképes” megoldás nyer majd, vagyis jónak kell lenni az ötletnek és meg is valósíthatónak is egyben. Ez azért is fontos, mert aki nyert annak meg is kell építenie az appot a HoloLens-re, tehát egyben egy nagy feladatot is kapott, hiszen ami a számítógép képernyőjén ötletnek kiváló nem biztos a valóságban is működni fog, így nem irigyeljük a zsűrit sem. A leendő pályázókat azért megnyugtatták, a programozás erre az új felületre egyszerűbb, mint ha mobilappot fejlesztenénk és minden segítséget is megkapnak majd hozzá a cég mérnökeitől.

A Microsoft nem önzetlenül tolja ezt a pályázatot, szeretné, ha a konkurenciát, a virtuális valóságot megszorongatná a Hololens-ével. Jön ugyanis 2016 első negyedévében a Facebook az Oculus Rift-es közösségi médiás megoldásával, amikor 1 milliárd ember fog majd potenciálisan rákattanni az új technológiára. Ha ők ott redmondban versenyben akarnak maradni, akkor fel kell kötniük a gatyájukat. Nem véletlenül az eredményt a CES 2016-on akarják már demózni, borsot törve a Sony, a Samsung és más a VR-ben utazó cégek orra alá, mennyire népszerű lett hirtelen a HoloLens-ük. Már akkor ugye, ha tömegek vetülnek rá erre a kihívásra. Mondjuk a feladat nem egy nagy dolog, ötlete még a postásnak is van és a szomszéd Marika néninek is van mindenről véleménye még a HoloLensről is. Lehet, hogy ő fog nyerni? 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!