A YouTube szerint 2015-ben vidáman telt az élet

2015. december 10. 12:20

A YouTube sem maradhat ki a sorból, ha már a Facebook kitolta már a maga algoritmusa alapján megörökített saját 2015-jét. Mindenki benne van, aki számít a videózás terén, de sajnos Follow Anna nem került bele a magyarok nagy bánatára. Mindenesetre a szórakozás mellett a digitális videók már az iskolatévét is helyettesítik az oktatásban.

2015. december 10. 12:20
Kwame Opam

Attól függően, hogy milyen internetes platformon nézzük, megannyi 2015 változatot találhatunk. A Facebook a tényeket próbálja meg beállítani a középpontba, hogy hozza a céges üzenetét (minden ilyen évértékelő egy remek reklámcsali is egyben a hirdetők nagy örömére), nyilván a YouTube a celebeket és a wannabee sztárocskákra is épít, hiszen mindenkinek jár 15 perc világhír még az online pampákon is a szelfibotos digitális sérültek korában. Nem szabad arról sem elfeledkezni, hogy most ünnepelte 2015-ben a videós oldal a 10 éves évfordulóját is. Ha ma lenne a kedves olvasó fiatal és tinédzser a TeCső nélkül már nem is tudnak élni, mert kiközösítenék az osztálytársai az iskolában. A YouTube mára már nemcsak egy internetes MTV, hanem életérzés és trend, a kötelezően válaszható rossz sokak szerint.


A Rewind 2010-ben indult, de csak 2012-től lett ilyen zenés-táncos és színes-szagos kaleidoszkópszerű revü. Nemcsak a legnagyobb húzónevek, de a nép kedvencei is szerepelnek benne egy rakat videós effektussal, ami ez évben trendi volt és előszeretettel használták  felhasználók a saját csatornáikon. Mellékesen a YouTube a mostani Rewind-ban az új megoldását a Trending Tab-ot is bemutatja, ami egy kis segítség azoknak, akik direkte vadásznak a legnépszerűbb videókra és az azokat gyártó celebekre, mint Follow Annára.
 
 
Mielőtt azt gondolnánk, hogy a YouTube csak a szórakozásra és felesleges időtöltésre való érdemes azt is megnézni, hogy hányan használják ezt az online videós megoldást oktatási feladatokra. Idősebb olvasóink emlékezhetnek még az Iskolatévére gyermekkorukból, a YouTube hasonló szerepet tölt be sok magyar iskolában is ma már. Ezt példázza az IVSZ Iskolai Digitális Oktatás Megújítási terve is, hogy minden tanóra használja ki a digitális technológia lehetőségeit, illetve a diákok saját okos eszközei váljanak taneszközzé is, vonják be azokat az oktatásba. Mi lenne erre alkalmasabb, ha nem a YouTube, hiszen lassan minden az új vizuális megközelítésnek megfelelően felkerül rá. Nemcsak a diákok élvezhetik így végre az órát, de az oktatók is megtalálják azt a kortárs és a nebulók által preferált technológiát, amivel közösen tanítva/tanulnak. A tanulás a YouTube segítségével, a digitális videókkal így már szinte játékká változik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!