Macronék külföldi rendőrök és katonák segítségét kérik – 46 országból érkezhetnek egyenruhások Franciaországba

2024. március 29. 16:02

Franciaországban fokozott készenlétet rendeltek el az olimpiai játékok idejére a potenciális támadások miatt.

2024. március 29. 16:02

Fotó: Ludovic MARIN / POOL / AFP

A francia szervezők és a belügyminisztérium 46 országtól kérte rendőrök és katonák segítségét a párizsi olimpia biztosítására.

A francia belügyminisztérium szerint, a januári felmérés alapján, több mint kétezer rendőrre lenne még szükség a nyári játékokra, melynek biztosítási tervét a szervezők azután véglegesítették, hogy

Franciaországban fokozott készenlétet rendeltek el a játékok idejére a potenciális támadások miatt.

A biztonsági személyzetnek a védelem mellett a nézői élményt és a nemzetközi együttműködést kellene segítenie. Kiemelték, hogy Franciaország 200 csendőrt küldött a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságra, valamint 160 rendfenntartót fogadott külföldről a tavalyi rögbi vb-n.

A francia honvédelmi minisztérium külön felkérte a nemzeteket, hogy kis létszámban járuljanak hozzá a speciális biztonsági erők munkájához.

A lengyel honvédelmi miniszter már jelezte, hogy katonákat küld a párizsi játékok biztosítására.  

Gérald Darmanin francia belügyminiszter két és fél hete a lehetséges veszélyforrások közé sorolta a radikális iszlám híveit és a különböző szélsőséges csoportokat, továbbá megjegyezte, a kibertámadás lehetősége is növekszik. Darmanin szerint a biztonsági erőfeszítések és a figyelem egyik fő fókuszában továbbra is a Szajnán sorra kerülő megnyitóünnepség áll. A fenyegetések kockázatának minimalizálása érdekében folyamatosan igyekeznek csökkenteni a rendezvényen résztvevők számát.

Az olimpiák történetében először a ceremóniát stadionon kívül, szabadtéri helyszínen, a Szajnán tartják, ahol csaknem hat kilométeres szakaszt kell majd ellenőrizni. A folyóparton mintegy háromszázezer néző gyűlhet össze, szemben a kezdetben kalkulált hatszázezres-félmilliós tömeggel.

A párizsi nyári olimpia július 26-án kezdődik.

(MTI)

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:04
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­ö­g­ö­s­­­ ­­l­á­­n­­­y­­­o­­­k­­­ ­v­á­­­r­n­a­k­­­ ­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
nemmondom
2024. április 02. 18:37
Gérard Depardieu többet segíthetne, mint a világhírű belga katonai erő.
attysh
2024. március 31. 12:30
Menjenenek Mikronék a francba! Lenyúlatták a NOLIMPIÁ-sokkal az Olimpiát. Oldják meg!
Vladiszláb
2024. március 31. 09:50
Talán ha a nácikhoz vezényelteket hazahívnák, nem kéne kuncsoogni a világban. Az ukrajna nevű CIA projekt, így is - úgyis bedőlt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!