Javított Bognár György csapata – a Kisvárda legyőzésével bejutott a Magyar Kupa döntőjébe a Paks

2024. április 23. 22:10

Küzdelmes mérkőzésen 2-1-re nyert a Paksi FC az elődöntőben.

2024. április 23. 22:10
Paks, 2024. április 23.
Jasmin Mesanovic, a Kisvárda (b) és Vécsei Bálint Máté, a Paks játékosa a labdarúgó MOL Magyar Kupa elõdöntõjében játszott Paksi FC - Kisvárda Master Good mérkõzésen a Paksi FC Stadionban 2024. április 23-án.
MTI/Kovács Tamás

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ez  számukra az év meccse – mondták a mérkőzés előtt a biztos kieséstől a Fradi bajnoki címét jelentő döntetlennel megmenekült Kisvárda labdarúgói, akik nagyon szerettek volna bejutni a Magyar Kupa döntőjébe, ahová a másik ágról a Ferencváros-Nyíregyháza mérkőzés győztese érkezik majd. Legalább ennyire fontos volt a győzelem a zsinórban 5 meccset elveszítő Paks számára, amelyet a hétvégén 5-0-ra gázolt le a Puskás Akadémia csapata. 

Ennek megfelelően érződött is küzdőszellem a pályán, és talán a küzdelmes a legjobb jelző ennek a mérkőzésnek a jellemzésére. Rengeteg párharc, és sok szabálytalanság jellemezte a találkozót, és leginkább azért lehetett izgulni, hogy ne sérüljön meg senki. Jól példázza ezt, hogy a kisvárdai Melnyk, már a 8. percben sárga lapot kapott, és 

egy alkalommal még a játékvezetőt is földre vitte egy játékos 

– természetesen véletlenül.  

A 10. percben megszerezte a vezetést a vendégegyüttes, a Kisvárda játékosa, Bernardo Matic fejelt gólt egy szögletből. A Paks egy bő negyedórával később egyenlíteni tudott, Hahn János gólpasszából Papp szerzett gólt. 

A második félidőben pedig már látszott, hogy visszatért a zsinórban öt vereséget összeszedő paksi együttes önbizalma, és egyértelműáen fölényben játszott a csapat. Az 53. percben Hahn a gólpassz mellé egy gólt is odatett, egy jó passzt követően egyedül vezethette a kapusra a labdát, és higgadt volt a befejezésnél. Ezzel be is állt a végeredmény, és a Kisvárdának ugyan még a hosszabbítás végén is volt esélye az egyenlítésre, a kapufa is a Paksot segítette, így Bognár György csapata jutott a MOL Magyar Kupa döntőjébe.  

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154-2
2024. április 24. 09:13
Mivel az MK. döntőt játszó FTC és Paks bajnoksági eredménye alapján is indulhat az európai kupákban, már csak az a kérdés, az MK. győztes jogán ki léphet ki a nemzetközi térre? Az MK. 3-4 helyezet valamelyike?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!