Brandon Hackett: Az időutazás napja

2016. január 20. 08:58

Hackett meg tudott lepni már az első pillanattól kezdve, és amíg nem ment át akciófilmbe az egész, addig folyamatosan értek a meglepetések és rácsodálkozások.

2016. január 20. 08:58
Letya
Könyvek, ahogy én látom

Az összeomlás megakadályozása a fő cél, azonban erre nem sok esély mutatkozik. Az egyetlen megoldás az lenne, ha magát az időutazást szüntetnék meg, mégpedig úgy, hogy megakadályozzák az időgép feltalálását. De erre vajmi kevés az esély, hiszen nem lehet korábbi időpontba visszautazni az időben, mint az időgép feltalálásának pillanat. És különben is, mi tartóztathatja fel a fejlődést? Legfeljebb elodázható lenne egy pár hónappal, évvel, évtizeddel, de nem tovább. Erre jó példa magának a telefonnak is a feltalálása, amit egymástól függetlenül ketten is feltaláltak és egyazon napon szabadalmaztatták. A fejlődés nem feltartóztatható, ha adottak a körülmények. De akkor mégis milyen más lehetőség lenne az időfolyam összeomlásának lelassítására vagy megakadályozására?

Izgalmas kérdések, izgalmas válaszokkal. Azonban nem kell megijedni, hiszen az író nem képletek segítségével tárja elénk a problémákat és a megoldásokat, hanem elméleti fejtegetésekkel és azok bemutatásával. Egyes paradoxonokat elegánsan megkerül és még magyarázatot is kapunk rá, míg az így megváltozott fizikai törvényszerűségeknek újabb és újabb bizonyítékait tárja elénk.

Mindössze egy problémám van a történettel, hogy a végére átalakult igazi hollywoodi akciófilmmé, ahol egymást érik a meglepő fordulatok. Pedig az elején még szépen lehetett követni a szereplők életútját és az őket mozgató rugókat. A végére pedig nem maradt más, mint harc, harc és harc. Nincs különösebben bajom azzal, ha a történet vége felé számíthatunk egy nagyobb összecsapásra, de amikor Rambo módjára egyedül száll szembe a főhős a világgal, az egy kicsit sok már nekem. Igaz itt nem teljesen egyedül történt a szembeszállás, de ez nem változtat túl sokat a dolgon.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!