Írói célszerszámok: 3+2 profi könyvíró program

2016. május 09. 14:30

Az írói célszoftverek nagyban segítenek a szöveg felépítésében és szervezésében, a karakterek megalkotásában.

2016. május 09. 14:30
Könyv Guru
Könyv Guru/A könyves portál

Az írói célszoftverek – ha nem is gondolkodnak és írnak helyettünk, de – nagyban segítenek a szöveg felépítésében és szervezésében, a karakterek megalkotásában, a köztük lévő kapcsolat tisztázásában, az írás közben felmerülő ötletek gyűjtésében, strukturálásában és felhasználásában, illetve a cselekmény céltudatos bonyolításában.

Szövegszerkesztő és projektmenedzser házasítása az igen sokak által használt – és számos tesztelő által a legjobb írói szoftverek közé sorolt Scrivener. Egyik kétségkívül nagy előnye ez az állandó lehetőség a fókuszváltásra: egy mozdulattal lehet váltani a nagy egész és a részletek között.

A fejezetek helyett jelenetekre fókuszál az yWriter. A kisebb szervezeti egységeknek az az előnye, hogy rugalmasabban lehet a szövegfolyamot rendezgetni, alakítani.

A bibisco egyik erőssége, hogy a lehető legrészletesebben segít megrajzolni a szereplők karakterét: a személyes adataitól a kinézetén, a szokásain és a gondolkodási jellegzetességein át a társadalmi beágyazottságáig és a regény cselekményét megelőző életéig.

Aki bízik a felhőalapú szolgáltatásokban és fontos, hogy bármilyen mobil eszközről is hozzáférjen az alkotásaihoz, találhat számos webes írószoftvert. Az egyik népszerű alkalmazás közülük a Novelize. Három másodpercenként elmenti az aktuális állapotot, a felhőben tárolt szöveget a lehető legszigorúbban titkosítja, és a szerzői jogokat kizárólag a szerző számára tartja fenn.

A neten is lehet ingyenes írószoftvert találni, mint például a LitLift, amelyen a honlap tanúsága szerint jelenleg közel 80 ezer könyvet írnak. Természetesen az ingyenesség egyszerűséget is jelent, ami azonban nem feltétlenül hátrány.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!