Emberéletekkel és milliárdokkal játszik a kormány

2020. február 07. 11:31

Az emberek egészségének veszélyeztetésén túl súlyos milliárdokat is kockáztat a kormány.

2020. február 07. 11:31
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Egész Európában Magyarországon az egyik legrosszabb a levegőminőség, a finom szálló por miatt évente több mint 12 ezren halnak meg az országban. Mindez nem új információ, mégsem történt eddig érdemi erőfeszítés a probléma megoldására.

Orvosként különösen aggaszt, hogy a kormány mennyire felelőtlenül viselkedik ebben az ügyben. Ugyan a rossz levegőminőséget nem feltétlenül érezzük, a porszemcséket nem látjuk, lassan ölő, veszélyes jelenségről van szó. Az apró szemcsék az orron át a szervezetbe jutva folyamatos gyulladást okoznak, arról nem is beszélve, hogy rájuk tapadva más káros anyagokat is belélegzünk.

Eleinte úgy tűnt, hogy a problémával állami szinten is szeretnének foglalkozni. Öt minisztérium bevonásával, fél évig zajlott a munka, hogy az Országos Levegőterhelés-csökkentési Program (OLP) keretében megoldást találjanak a levegőszennyezés csökkentésére. Az elkészült, szakmai szervezetek által is támogatott stratégiát végül kormányszinten elkaszálták, érdemi magyarázat nélkül.

Az emberek egészségének veszélyeztetésén túl súlyos milliárdokat is kockáztat a kormány. Az Európai Bizottság ugyanis már 2018-ban pert indított Magyarország ellen, amiért nem tettünk eleget a levegőszennyezés visszaszorításáért. Lassan egy éve várják Brüsszelben a végleges, célzott intézkedéseket tartalmazó program bemutatását. Ha ezt a kormány nem teszi meg sürgősen, úgy büntetés befizetésére kötelezhetik Magyarországot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. február 09. 12:57
Te irtózatosan rohadék ganyé, riherongy moslekszaju botmixeres csecsemő gyilkosságra buzdító büdös kurva! Cseh Katalin! Te beszélsz életükről???????!!!!! Nőjjön össze a pittyed,a nagy is kis ajkad is! Mocsok!
gutyanj
2020. február 08. 13:43
Nem vagy te orvos, csak papírod van róla. Liba!
Óbor Dezső
2020. február 08. 10:32
Nagyon aljas botmixer! ...te nem vagy orvosnő, az csak egy papír......ne játszd az eszedet, aberrált gyermekgyilkosoknak pénzt gyűjtő gyilkosorvos sarlatán!
Pelso j.
2020. február 07. 19:41
Felesleges ezt feszegetni. A fidesz nem lát üzletet a környezetvédelemben, ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!