Pride-hónap a gyerekszobában

2021. május 30. 07:27

A legó akkor működik, ha minden egyes bütyök lukkal párosul.

2021. május 30. 07:27
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasárnap

„Már csak négyet kell aludnunk, és kezdődik az idei Pride-hónap, azaz az év azon időszaka, amikor rituálisan szintet lép az LMBT-érzékenyítés, és koncentráltan kapjuk arcunkba a legújabb vívmányokat. De még ha csak mi kapnánk: a jelek szerint a lobbi idén már ki se nagyon jön a gyerekszobából.

Ahhoz képest ugyanis, hogy még csak május végén járunk, a Lego máris megkínálta a felnövekvő nemzedéket a legújabb drag queenes kollekciójával – katonás rendben merednek maguk elé a teljesen arctalan műanyag »LMBTQIA+ közösség« tagjai a kompozícióban, egy szivárványos zászlón, mindegyik szigorúan a neki rendelt színen. Keveredés egyik képen sincs (nem ám hogy így a transznemű pink bábu gondol egyet, és átmászkál a sárga vonalra), amiből a gyerek első ránézésre pont valami olyasmit szűrhet le, hogy mindenkinek van egy bizonyos színe és egy annak megfelelő, előre elrendelt fix helye a szivárványos kis társadalomban. Arca viszont senkinek sincs. Nem túl felvillanyzó gondolat.

Ennél is nagyobb bökkenő azonban, hogy ez a mégoly szivárványos felépítmény is csak úgy rakható össze, ha az egyes elemek tetején található bütyköket belenyomjuk a másik elem alján lévő lyukakba. Bütyköt bütyökkel egyszerűen nem lehet összeilleszteni, ez objektíve a helyzet; a legó akkor működik, ha minden egyes bütyök lukkal párosul (ha lehetek ennyire pajzán). Így hát hiába van a kis színes prájdos legóbábuknak tizenegyféle nemük, az ovisokban végső soron ez a kollekció is csak a heteronormativitást erősítheti meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sitiveni Klein
2021. május 31. 14:13
Nem csak a :egonál nem működik, nem működik a biztonsági övnél sem a repülőn. https://www.theamericanconservative.com/dreher/lessons-from-seatbelts-that-work-gay-sex-marriage/
konfucius
2021. május 31. 11:14
Tökéletesen egyetértek a szerzővel, és minden nagyobb cég gáz, hogy belemászik a témába, amihez amúgy semmi közük sincsen. Apró megjegyzés a szerzőnek a bütykök és lyuka együttműködése tematikában: a lego réges-régen kitalálta a "mindkét oldalon bütyök", illetve "mindkét oldalon luk" típusú elemeket, sőt, az egy oldalon luk, maradék öt oldalon öt bütyök kockákat is :) Nem tudom, ezeknek van-e szerintük bármilyen társadalomformáló szándéka, ezt inkább nem.is képzelem el :D az építést mindenesetre nagyon variábilissá teszi. :)
Vallasz Vilmos
2021. május 31. 09:03
Ha te nem neveled a gyerekedet, akkor más fogja. Otthon mindent át kell beszélni a gyerekkel és korrigálni minden hamis vagy félreérthető tanítást. Súlyos bajokat normálisnak feltüntetni és a nem megváltoztatását egy zokni cserével egy szintre emelni súlyos bűncselekmény egy kiskorúval szemben. A gyerekek érzékenyítés nélkül is tudják már tinédzser korban, hogy homoszexuálisak. Nem kell őket rávezetni. aki pedig nem azt, azt nem kell erőszakkal azzá tenni.
gutyanj
2021. május 31. 08:39
Kúva jó írás!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!