V, mint Viktor

2021. szeptember 07. 23:11

Vagyunk egypár millióan ebben az országban, akik nem a Fideszre szavazunk. Hanem a miniszterelnökre.

2021. szeptember 07. 23:11
Rőfös Géza
Kontra

„Orbán Viktor új logójának üzenetéről
JÓ REGGELT!
A HVG.HU BELENYÚLT A BILIBE, FELÉBREDT ÉS AZZAL A LENDÜLETTEL POFÁN IS VÁGTA A VALÓSÁG: A KORMÁNYPÁRT ORBÁN SZEMÉLYÉVEL SZERETNÉ MEGNYERNI A KÖVETKEZŐ PARLAMENTI VÁLASZTÁST!
DÖBBENET!

Orbán Viktor a kormányoldal hagyományosnak tekinthető kötcsei piknikjével egy időben zászlót bontott, új arculatot adva a magyarok számára kínált jobboldali jövőképnek.

Döntsenek a választók: a miniszterelnök és mindaz, amit az általa vezetett közösség képvisel, szemben a baloldali összefogás arctalan, elvtelen masszájával.
Az ellenzéki szivárvány-szövetség hosszú hónapok előválasztási kampánya alatt sem tudott semmi konstruktívat letenni az asztalra, csak azt tudják szajkózni, hogy Orbánnak mennie kell. Akárki is (akit az egyszerűség kedvéért nevezzünk most Karácsony Gergelynek) lesz a ringbe tolva a végső nagy mérkőzésre, valójában teljesen érdektelen lesz a személye.
 
Minden eddiginél nagyobb a tét
A HVG.hu szerzője hosszasan elemzi az új arculati elemet, az időzítést firtatva és külpolitikai párhuzamokat keresve.

Abba a tévedésbe esik, hogy a szimbólumnak nincs új üzenete a választók felé, pedig az ellenzéki összefogás elvtelensége most minden korábbinál nagyobb veszélyt jelent az elmúlt több, mint egy évtized eredményeire.
A Jobbikkal kiegészült baloldal most először minden tartást és gátlást félredobva átmeneti egységként állt bele a küzdelembe: kisnyilasok kéz a kézben a kommunista utódpárt embereivel masíroznak a hatalom felé.

Amit ők kampányukban a választói akarat megdicsőüléseként akarnak eladni, az valójában bukott és önmagukból kifordult ellenfelek kényszer-szövetsége. A baloldal kirángatta a választást a pártpolitika teréből, felszámolta az egyébként is homályos ideológiai kategóriákat, nem lehet tehát többé pártok versengéseként tekinteni 2022-re.
Ha pedig Gyurcsányék nyilvánvalóvá tették, hogy az egyetlen dolog, amit ígérni tudnak, az a miniszterelnök leváltása, a jobboldal is egységként kell, hogy felsorakozzon Orbán mögött.

Mivel a kormányoldal legértékesebb „terméke” a miniszterelnök maga, közel 12 év sikeres kormányzás után itt az ideje, hogy elválasszuk a „fideszes” és „orbánista” "márkákat".

Vagyunk egypár millióan ebben az országban, akik nem a Fideszre szavazunk.
Hanem a miniszterelnökre.

Nekünk közelebb áll a szívünkhöz a piros-fehér-zöld V betű, mint a narancssárga pártembléma.
Ez a logó nem új szavazókat akar megszólítani, emlékeztetni hivatott azokat, aki elfelejtette, miért is vagyunk jelenleg Európa egyik legstabilabb pontja.
Mikor behúzzuk az X-et – legyen szó akár helyhatósági, vagy parlamenti választásokról, akkor arról döntünk, hogy Orbán Viktor munkáját segítő, az ő táborába tartozó, ezért bizalmát élvező képviselő/polgármester kerüljön választott pozícióba.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. szeptember 09. 21:42
Egy Orbán utáni vezető pont azt tudná üzenni, hogy nem egy emberen múlik, hogy mi történik, hanem tényleg a széles népakaraton.
brekker
2021. szeptember 09. 21:25
Ne vegyünk részt semmiféle nagyhatalmi versenyben, ne higgyünk semmilyen ígéretnek és jutalomnak. Helyette nevezzünk be a gazdasági, kulturális, közösségi és sportversenyekre a régióban, Európában és a világban egyaránt. A Trianon utáni méret, erő, népesség, elhelyezkedés elegendő a nemzet megmaradásához és a nemzeti jólét/jóllét emeléséhez, de másra nem. Kövessük mindenben saját igazi és nem vélt nemzeti érdekeinket. Álljunk ki saját értékeink és érdekeink mellett. Ehhez, de csak ehhez építsünk erőt minden területen. Ehhez, de csak ehhez keressünk szövetségeseket. Nézzük Magyarországot a világ felől, ne csupán saját nemzeti érdekeink irányából. Kérdezzük meg, mit adhatunk mi, mire van szüksége a magyar nemzet értékeiből a világnak? Adjunk, hogy nekünk is adjanak, önfeladás nélkül, de bőséggel. Kövessük az aranyszabályt: a megoldás mindig belül van. A nemzeti fizetőeszköz, a belső adósság, a hatékony állam, az erős közösségek és családok, a bővülő és nem fogyatkozó nemzet, a hazai középosztály, az erős hazai tulajdonú vállalkozások és a többi, ami belül van, ezek a siker igazi forrásai. Kerüljük el a szélsőségeket és találjuk meg az arany középutat a politika, gazdaságpolitika, életmód, állami beavatkozás, eladósodás, hitelezés terén és mindenhol máshol is. Legyünk versenyképesek az élet minden területén, mert a felkészültségre, kreativitásra, gyorsaságra és alkalmazkodásra épülő versenyképesség az egyetlen lehetőség nemzeti céljaink elérésére. Nemzeti sikerünk azon múlik, hogy a kultúránkban, értékrendünkben, nyelvünkben és természeti/földrajzi adottságainkban rejlő különlegességeket hogyan tárjuk fel és ajánljuk fel a világnak. Tudjuk, hogy szabálytalanok vagyunk, ez mindenben lehet különleges érték, ami sikerhez vezet, de lehet korlát is, ami kudarcot hoz. A múlt század a politikai és katonai hatalomról, e század a tehetségre, kreativitásra épülő gazdasági/szellemi erőről szól. A századunkban várhatóan felemelkedő három nagyhatalmon túl a többiek, így a mi sorsunk is ezen múlik. Erős középosztályból kiemelkedő jó vezető rétegekre van szükség a nemzeti működés minden szintjén, miközben minden eszközzel meg kell akadályoznunk népes társadalmi csoportok leszakadását. Ez a politikai stabilitás és a gazdasági felzárkózás végső garanciája. Az elmúlt száz évünk arról szólt, hogy akkor nyertünk, ha jól használtuk az államot. Ott, annyit, úgy, ahogy a legjobb, semmivel sem többet vagy kevesebbet belőle. A nemzetek, vállalkozások, városok vagy családok versenye valójában az állami működés versenye. „Az elmúlt száz évet lezártuk, sőt megindultunk a következő évtizedek nemzeti sikerei felé. Csak mi nyerhetjük meg és csak mi ronthatjuk el. Válasszuk az első lehetőséget!” - zárta cikkét Matolcsy, aki Széchenyi István szavait is idézte, mondván: „A múlt elesett hatalmunkból, a jövendőnek urai vagyunk”
brekker
2021. szeptember 09. 21:21
Matolcsy tíz pontjáról miért nem ír a Mandiner? https://gondola.hu/hirek/278241-Matolcsy_Gyorgy_tiz_pontja.html
zolizolizoltan
2021. szeptember 08. 16:26
Bocs a hibákért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!