Újabb karácsonyi spórolás: már fényvillamos sem lesz

2022. november 26. 19:35

Szerény belső díszítés lesz csak.

2022. november 26. 19:35
null

Girlanddal és hópelyhekkel készül a karácsonyra a BKV. A korábbi években megszokhattuk, hogy a közlekedési vállalat ún. fényvillamost indít, mely egy LED-karácsonyi fényekkel kidíszített járművet jelent, döntően a 2-es villamos vonalán. Azonban a spórolás miatt úgy tűnik, erről le kell mondaniuk a fővárosiaknak. 

A nagy újdonság, hogy a díszek mellett lesz egy QR-kód is, melyet beolvasva lehet támogatni az Oltalom Egyesület Dankó utcai hajléktalanóvodáját. 

„Az ünnepek hangulatát idéző belső dekoráció: girlandok, színes gömbök, csillagok és hópelyhek felejthetetlen élménnyé teszik az utazást mindenki számára, aki akárcsak egyetlen megállónyira felszáll az Adventi Villamosra” – büszkélkedett közösségi oldalán a BKV, mely szerint az idei járat hétköznap délutánonként jár a 2-es vonalon 14 és 17 óra közt, míg az adventi hétvégéken 10 és 17 óra között.

A közösségi vállalat Facebook-posztja alatt több kommentelő is élesen bírálta a fővárost, amiért nem indította el a már ikonikussá vált fényvillamost, melyet a nyitóképünkön is látni. 

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Happier
2022. november 27. 10:58
Tavaly sem ilyen formában volt már fényvillamost, mint a képen, csak néhány csíkkal díszítették fel. Ilyen nyomasztó időkben nagyon hiányzik a városi díszkivilágítás is, nyilván nem véletlen. Köszi Geli, pontosan mutatod, miért nem szavaznék rátok soha.
lendvaiildiko
2022. november 27. 07:48
Budapest igazi ünnepe : Karácsony sem lesz!
teljesenertelmetlen
2022. november 27. 07:46
Nem értem! A teológus kurva megírta, hogy az EU elárasztotta pénzzel a magyar önkormányzatokat!? Vagy akkor mégsem? Megint megy a hazudozás és a hergelés?
tetx
2022. november 26. 23:50
vazze, 200W megtakarítás, ami egy hónapra számolva akár durván 50KWh is lehet egy villamoson, ami világpiaci áron akár a 100 EUR-t is elérheti egy közel kétmilliós városban. Kemény vagy geli, te vagy az erő...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!