Márki-Zay semmi problémát nem lát abban, hogy a felesége dolgozik a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalnak

2023. március 07. 13:00

A polgármester azt mondta, a felesége egyetlen fillért sem kap. A földadó bevezetéséről pedig azt állította, az országban több mint 200 helyen vezették már be, s nem ez okozza az élelmiszer-drágulást.

2023. március 07. 13:00
null
Almási B. Csaba

A hódmezővásárhelyi fideszes ellenzék komoly támadást indított Ön ellen a földadó miatt, azt mondják, dúl a népharag a városban...

Mily meglepő!

Engem nem lepett meg, de miért volt szükség az adó bevezetésére, ami ellen országos tiltakozó akció indult? 

Tudja, hogy tavaly hány önkormányzat vezette be a földadót?

Bevallom, ezt éppen nem.

Akkor elárulom, 136. Tippelje meg, ebből hány fideszes vezetésű!

...

A java. S korábban hány helyen volt már földadó? Ezt is megmondom, nagyjából 90, s ezek többsége is kormánypárti irányítású település. A most tiltakozó agrárkamarai alelnök, Hajdúnánás polgármestere egyébként két nappal azt követően duplázta meg a városában a már régen bevezetett adót, hogy mi elfogadtuk itt, Hódmezővásárhelyen. 2016-ban pedig Lázár János érvelt amellett, hogy ez jó és igazságos adó, így mi csak az ő instrukcióit követve vezettük be több kormánypárti képviselő-testülettel együtt. Ráadásul a gazdák nem fizetik ezt az adót, csupán azok a tulajdonosok, akik nem művelik a földjüket. S akkor még nem szóltam arról, hogy a bevétel 100 százalékát a szociálisan rászorulók kapják.

Miért nem a látványberuházásokat állítják le – például a Városháza tornyának a csinosítgatását –, és az ebből megmaradt pénzt fordítják erre a célra?

A Városházára valóban költünk 250 millió forintot, de erre azért van szükség, mert az északi homlokzat életveszélyessé vált. Korábban, az előző városvezetés alatt egyébként valóban voltak Hódmezővásárhelyen látványberuházások, ilyen az uszoda, a senki által nem látogatott, a kommunizmus bűneit bemutató emlékpont, amelyek milliárdokba kerültek.

Azzal sem ért egyet, hogy a földadó az élelmiszerek további drágulásával jár?

Bárki komolyan gondolhatja, hogy attól nőnek az árak az országban, hogy Hódmezővásárhelyen is bevezettük, a magyar települések közül 226-ként?! Épp ez az egyetlen város döntése járna ilyen hatással?! Az élelmiszerek inflációját az áruházak különterhei, a világrekorder áfa, valamint az árstopok okozzák.

Más. Nem tartja kínosnak, hogy az ön felesége szerződést kötött a polgármesteri hivatallal? Így sokan azt állítják, hogy családi vállalkozásban irányítják a várost.

A feleségem ingyen dolgozik, nem jár be a Városházára és senkinek nem ad utasítást, aki ennek az ellenkezőjét állítja, az hazudik. Pusztán azért született ez a megállapodás, mert korábban a szocialista alpolgármesterünk – aki bosszúhadjáratot indított – fel akarta őt jelenteni amiatt, mert egy lakossági panaszt továbbított a Városházára, állítólag jogszerűtlenül. Így az akkori jegyző javaslatára titoktartási szerződést kötöttek, ennek a birtokában már nem lehet őt támadni.

Tehát ön sem jogi, sem politikai problémát nem lát ebben?

Még erkölcsi sem, hiszen soha senki nem mondta, hogy ezzel gond van. Mi baj lehet azzal, hogy anélkül, hogy egy fillért is kapna, panaszokat továbbít, szemetet szed, virágládákat fest, bokrokat metsz, ételosztásokat, adományok gyűjtését szervezi, mint például most a kutyafuttató játékainak a beszerzésére.

 

Nyitókép: Trenka Attila

 

Már több mint százezren írták alá a Márki-Zay földadója ellen indított petíciót

Már több mint 100 ezren írták alá a földadó elleni petíciót, amelyet a magyar gazdák védelmére indított tavaly decemberben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, miután Márki-Zay Péter, a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje, Hódmezővásárhely polgármestere földadót vetett ki - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerdán az MTI-vel.

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. március 07. 17:53
"Az élelmiszerek inflációját az áruházak különterhei, a világrekorder áfa, valamint az árstopok okozzák." Mindeközben egyes boltokban hirtelen 30%-al csökkent a sajtok bolti ára. Na akkor ennek fussunk neki mégegyszer.
Sukalabukala
2023. március 07. 17:41
Hát nem arról hablatyolt ez a Makiszar a választások előtt/után, hogy a felesége, a Felícia (a randa kis ogre) elment keramikusnak (vagy minek), mert az ő talpraesett csodálatos felesége képes volt felnőttként is szakmát váltani?! Most akkor mégsem keramikus lett (vagy mi), hanem egy uram-bátyám alkalmazott a férje finom meleg kebelében? Ejnye-bejnye, ez nem túlzottan komplementer a lóvétranszport lipsi gazdáik femináci ideológiájával. Hacsak nem a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal keramikusaként ő intézi a köcsögök ügyeit.
nyugalom
2023. március 07. 17:23
Mi lenne, ha Orban vagy Kövér felesege is igy tenne?
nyugalom
2023. március 07. 17:21
Botranyos!kormanyhivatal? Ez csaladi kft. Kölykei is ott vannak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!