Elsőfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat, itt csaphatnak le a nagyobb viharok

2023. július 12. 17:18

Jégesőre és 80-100 kilométer/órás szélviharokra is számíthatunk az ország egyes részein.

2023. július 12. 17:18
null

Heves zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron, Vas és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék területére az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a négy vármegye egyes járásaiban heves zivatar kialakulására kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is. 

Elsőfokú riasztás van érvényben Veszprém, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Békés vármegyében.

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint szerda estig még főleg a Tiszántúlon várható zivatar, néhol heves zivatar, illetve egy északnyugat felől érkező hidegfront előterében már újabb hullámban kipattannak heves zivatarok eleinte északnyugaton. A későbbiek során estétől, késő estétől már zivatarrendszerré szerveződve kiterjedtebben, de főként az ország északi felében heves kísérőjelenségeket okoznak és fokozatosan a keleti országrészre is átterjednek. A legintenzívebb cellákat nagy méretű, néhol 5 centiméteresnél is nagyobb jég, 80-100 kilométer/órás vagy ennél erősebb szélvihar, valamint felhőszakadás kíséri.

(MTI)

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vip era
2023. július 12. 18:18
Én már nem nagyon hiszek az országos meterológiai szolgálatnak.Hosszú évek alatt eljátszották a bizalmat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!