Hoppá: nem helyezték letartóztatásba a pesterzsébeti kutyakéselőt

2023. augusztus 18. 08:57

Az indoklás szerint a kényszerintézkedés törvényi feltételei nem álltak fenn.

2023. augusztus 18. 08:57
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Majdnem elvérzett az állat, miután egy férfi négy alkalommal is megszúrta az ebet. Az eset hatalmas felháborodást keltett országszerte, miután a sajtóban megjelent a felvétel arról, hogy az elkövető a kerítésen keresztül megtámadta a kutyát. Később kiderült, hogy a német juhász egyik artériáját is érte a szúrás és majdnem életét vesztette.

Szerencsére sikerült gyorsan állatorvost találni a kerületben, aki megműtötte egyből a kutyusunkat, így megmentve életét”

 

– írta a kutya gazdája a közösségi oldalán.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint arról a Mandineren beszámoltunk, a videón tisztán látszik, hogy a férfi előre megtervezve vette elő a kést. Lapunk úgy értesült, hogy a súlyos eset ellenére a támadót nem helyezték letartóztatásba. 

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője a Mandinernek elmondta, hogy az illetékes kerületi ügyészség nem tett indítványt a gyanúsított letartóztatására, tekintettel arra, hogy a kényszerintézkedés törvényi feltételei nem álltak fenn. 

Ugyanakkor az ügyészség vizsgálja a gyanúsított gyorsított eljárásban történő bíróság elé állításának lehetőségét”

– közölte.

A rendőrség tájékoztatása alapján a férfi ugyanazon az estén egy másik kerítésen keresztül is megpróbált megszúrni egy kutyát, de azt nem találta el késével. Az 58 éves férfit augusztus 10-én fogták el a pesterzsébeti rendőrök. Cs. József beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Páran már meglátogatták az elkövetőt

A Szurkolók az Állatokért Alapítvány közösségi oldalán tette közzé, hogy ellátogattak Pesterzsébetre, ahol meg is találták a kutyaszurkálót. A csoport Facebook-oldalán azt írta, hogy „az asszony már fenyegetőzik a rendőrséggel. A jogait tudja, a kötelességeit nem. Tipikus…”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. augusztus 30. 12:03
szintetikus Téged ott a Kék Osztrigában neveltek bunkóvá ? Az önvédelmi kés tartása jogos. Csoportosan támadó e-rollerek, kerékpárok.
survivor
2023. augusztus 30. 12:00
Temeráf Aztán téged....
survivor
2023. augusztus 30. 12:00
A 90-es években jöttek az első hírek KUTYATÁMADÁSOKRÓL. Akkortól a 2010-es évekig hordtam kést....
iimre
2023. augusztus 19. 01:03
Jogi értelemben ez nem személy elleni erőszak, inkább más tulajdonát képező dologban történő károkozás, így az előzetes letartóztatás foganatosítása erős túlzás volna…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!