Agyára ment a meleg az LMP-nek!

2015. augusztus 16. 15:38

Légkondicionálót minden egészségügyi intézménybe! – Az LMP szerint az idén látott hőhullámok bebizonyították: tarthatatlan az, hogy sok kórházban és műtőben egyáltalán nincsen légkondicionálás: ez nem csak az ott dolgozó orvosok és ápolók munkakörülményeit teszi elviselhetetlenné, de súlyos kockázatot jelent a betegek számára is, írják az MTI-hez eljuttatott közleményükben. „Erre bőven jutna pénz, ha nem a gazdasági hátország kifizetésére használnak az uniós forrásokat, vagy ha nem szórna el az MNB tízmilliárdokat fölösleges ingatlanokra.” – fogalmaznak az ökopárt politikusai.

2015. augusztus 16. 15:38

Közleményben követel légkondicionálót minden egészségügyi intézménybe az LMP parlamenti képviselője, Ikotity István és a párt elnökségi tagja, Hadházy Ákos. Az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatuk szerint az idén látott hőhullámok bebizonyították: tarthatatlan, hogy sok kórházban és műtőben egyáltalán nincsen légkondicionálás. Ez szerintük nem csak az ott dolgozó orvosok és ápolók munkakörülményeit teszi elviselhetetlenné, de súlyos kockázatot jelent a betegek számára is. A párt szerint a rövidtávú megoldást az jelentené, ha az uniós pályázati pénzből minden kórházat napelemmel működő klímával szerelnének fel.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ két évvel ezelőtti felmérése szerint az egészségügyi intézményeknek csak mintegy húsz százaléka légkondicionált. A szekszárdi kórházban például arra is volt példa, hogy egy orvos elájult a hőségtől műtét közben. Az idei nyár is bizonyította, hogy ezen mielőbb változtatni kell, mivel a globális felmelegedés miatt a hőhullámok hossza és intenzitása erősödni fog.” – áll a közleményben. 

Az LMP azt várja a kormánytól: a lehető leghamarabb tegye lehetővé, hogy az egészségügyi intézmények uniós forrásból mindenhol légkondicionáló berendezéseket szerelhessenek fel. „Erre bőven jutna pénz, ha nem a gazdasági hátország kifizetésére használnak az uniós forrásokat,  vagy ha nem szórna el az MNB tízmilliárdokat fölösleges ingatlanokra.” A párt szerint hosszabb távon szükség van az összes egészségügyi intézmény teljes körű energiahatékonysági felújítására.

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2015. augusztus 17. 12:12
"lélegeztető" gép szindróma(ha még emlékszünk)
hátakkor
2015. augusztus 17. 10:38
Mától ismét kellemes klímájú műtőkben lehet műteni.
Gedeon
2015. augusztus 17. 10:36
Teljesen jogos a kérés. Emberek élete múlhat rajta. Hacsak nem az a cél, hogy meggyorsítsák a népességfogyást. A szovjetunióban, mint kiküldött dolgozó, már 1980-ban légkondizott helyiségekben dolgoztunk. Hetekig 36 fok felett volt a hőmérséklet az utcán. Most pedig már itt a 21-ik század, boldog demokratikus Magyarország, és nem tudja biztosítani a légkondit a beteg embereknek? Szégyen!
kuwiq
2015. augusztus 17. 08:19
Mondjuk, a szellőzést is meg kéne oldani a kórházakban és más közintézményekben is. Nemcsak a hőség, hanem az oxigénhiány is problémát jelent, nem beszélve a kórokozók csellengésével a zárt, meleg terekben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!