Titkos orosz fegyverek terveit mutatták véletlenül a tévécsatornák

2015. november 12. 11:27

Orosz tévécsatornák véletlenül titkos orosz fegyverekről készült felvételeket mutattak be. A képeken egy nukleáris töltetű torpedórendszer tervrajza látható. A fegyver fejlesztését eddig titokban tartották. A csatornák gyorsan eltávolították az esetről készült felvételeket, egyes bloggerek azonban kinagyított képeket tettek közzé a tervekről.

2015. november 12. 11:27

Két orosz tévé, az NTV és a Pervij Kanal véletlenül képeket mutatott egy nukleáris töltettel ellátott titkos orosz fegyver tervrajzairól - írja az Index. A két állami ellenőrzésű tévéadó olyan felvételeket tett közzé, melyeken egy katonai vezető a Status-6 nevű, új nukleáris töltetű torpedórendszer tervrajzait nézi.

A felvételről bloggerek tettek közzé kinagyított fotókat, melyekből kiderül, hogy a tengeralattjárókról indítható torpedó arra szolgála, hogy radioaktív szennyezéssel borítson el hatalmas térségeket, így téve azokat katonai, gazdasági és mezőgazdasági tevékenységre egyaránt alkalmatlanná. A fegyver fejlesztését eddig titokban tartották.

A tévécsatornák gyorsan eltávolították honlapjaikról a képeket, melyek Vlagyimir Putyin és az ország katonai vezetőinek hétfői találkozójáról készültek.

Putyin szóvivője beismerte: „A kamerák valóban megörökítettek bizonyos titkos adatokat, ami miatt a felvételeket később el kellett távolítani a tévécsatornák honlapjairól. Reméljük, hogy ez többé nem fordul elő”.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2015. november 12. 17:40
Csendesednek az usákok. A szíriai orosz bombázás, majd a tenger alatti távközlési kábelek... Ezt a kommunikációs rendszert a ruszkik kb. 3 másodperc alatt bármikor likvidálhatják. És akkor majdhogynem mindennek lőttek. Elő lehet venni a nyílpuskákat. Hát, nehéz szakma a popszakma...
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. november 12. 17:26
Az orosz csoda. Ennyi.
egysegelem
2015. november 12. 16:31
Erdekes a hozzaszolasokbol, hogy mennyire a reszletekben vesztek el, a hirnek nem az a lenyege, hogy direkt vagy veletlenul, az sem, hogy oaz oroszoknak van es fejlesztenek modern fegyvereket, akar atomfegyvereket. A hir lenyege az, hogy milyen tipusu es milyen celbol fejlesztik, es ez dobbenetes.
Senye Péter
2015. november 12. 15:34
Nem lennék az ügyeletes fszb-s helyében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!