Százmilliós állami pert kapott a nyakába a Gawker-buktató, Trump-támogató Peter Thiel

2016. szeptember 28. 09:22

Ázsiai jelentkezőket diszkriminált az amerikai kormány szerint a Gawker-per mögött álló, Trumpot támogató Peter Thiel cége, a Palantir Technologies, ezért beperelték őket. A cég az állami megrendelések mellett kártérítéseken 340 millió dollárt bukhat, és ezzel bezárhatja kapuit a Breitbart szerint.

2016. szeptember 28. 09:22

Beperelte az amerikai munkaügyi minisztérium Peter Thiel cégét, az állami megrendeléseken dolgozó Palantir Technologiest. A kereset szerint a cég 2010 óta diszkriminálta a különböző állásokra jelentkezők között az ázsiai jelentkezőket, ez pedig többek között elnöki rendeletet is sérthet. Az egyik pozícióra például 720 jelölt közül, akik 77 százaléka ázsiai volt, hat nem ázsiai, és egy ázsiai jelentkezőt vettek fel; egy másik esetben a 1160 jelentkező 85 százaléka volt ázsiai, és végül 11 ázsiai és 14 nem ázsiai munkatársat vettek fel.

A cég tulajdonosa az a Peter Thiel, aki mostanában két dolog miatt került be a hírekbe: egyrészről ő támogatta pénzügyileg a Gawker blogbirodalmat kártérítési perrel csődbe vivő Hulk Hogan pankrátort; másrészt a republikánus elnökjelölő gyűlésen is felszólalt, ahol arról beszélt, hogy büszke meleg republikánusként támogatja Donald Trump elnökjelöltségét. A Breitbart cikke szerint a kártérítés összege 340 millió dollár lehet, ami csődbe viheti a céget.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2016. szeptember 28. 11:50
épp most, épp ott, épp így. a demokrácia hazája, no.
Megtalálta
2016. szeptember 28. 11:32
"A kereset szerint a cég 2010 óta diszkriminálta a különböző állásokra jelentkezők között az ázsiai jelentkezőket, ez pedig többek között elnöki rendeletet is sérthet." Beszarás, komolyan. Obama-rezsim.
röviden
2016. szeptember 28. 11:27
Nocsak, milliárdosok ellen is lehet kamupert indítani, ha politikailag rossz oldalon állnak? Azt hittem, ez putyinorbanista specialitás. Nem baj, majd a Szent Fékekésegyensúlyok jól működésbe lépnek.
Netuddgi
2016. szeptember 28. 11:18
Az USSÁkokat is a gonnosz Zorbán irányíccsa? Ajrópa segíccs! Hiszen ilyen csak Abszurdisztánban fordulhat elő! Más országokban minden területen makulátlan és feddhetetlen Grál lovagok és élő szentek dolgoznak csak itt mucsán nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!