Szíria megszakítja diplomáciai kapcsolatait Ukrajnával

2022. július 20. 09:04

Ukrajna pedig már június 29-én bejelentette, hogy megszakítja diplomáciai kapcsolatait Szíriával.

2022. július 20. 09:04
null

Szíria megszakítja diplomáciai kapcsolatait Ukrajnával, válaszul arra, hogy Kijev hasonló intézkedést hozott Damaszkusszal szemben még június végén – jelentette szerdán a Sana hivatalos szíriai hírügynökség külügyminisztériumi forrásokra hivatkozva.

Ukrajna június 29-én jelentette be, hogy megszakítja diplomáciai kapcsolatait Szíriával, azt követően, hogy Damaszkusz jelezte: elismeri az addig csak a szövetségese, Oroszország által elismert luhanszki és a donyecki ”népköztársaságok” függetlenségét és szuverenitását.    

Vlagyimir Putyin orosz elnök röviddel a február 24-én Ukrajna ellen megindított háború előtt ismerte el a két ”népköztársaság” függetlenségét. Bassár el-Aszad szíriai elnök hivatala még februárban jelezte, hogy a damaszkuszi vezetés kapcsolatokat akar kiépíteni a két szakadár kelet-ukrajnai területtel.    

Szíria és Oroszország évtizedek óta szövetséges országok, és a kapcsolatokat érezhetően tovább erősítette az, hogy Moszkva 2015 óta az Aszad-rezsim támogatójaként katonailag is beavatkozott a szíriai konfliktusba. A donyecki és a luhanszki régiók függetlenségét július közepén Észak-Korea is elismerte.

(MTI)

Nyitókép: MIKHAIL METZEL / POOL / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. július 20. 20:55
"Szíria és Oroszország évtizedek óta szövetséges országok, és a kapcsolatokat érezhetően tovább erősítette az, hogy Moszkva 2015 óta az Aszad-rezsim támogatójaként katonailag is beavatkozott a szíriai konfliktusba. " Enélkül még mindig az Iszlám Állam bányászná az olajat Izraelnek.
Akitlosz
2022. július 20. 20:54
Szíria jobban látja a jövendőt, mint a Fidesz kormány.
foldizs
2022. július 20. 10:23
Putyin ilyen rövid pórázon tartja Aszadot?
nempolitizálok
2022. július 20. 09:49
Nekünk is ez kellene. A politikusaink eleve halállistákon vannak ukrajnában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!