Aknákat sodorhat a gátrobbantás miatt kialakult árvíz – figyelmeztetést adott ki a védelmi minisztérium

2023. június 06. 18:45

A kahovkai gátról lezúduló víz számos veszéllyel fenyeget.

2023. június 06. 18:45
null

Figyelmeztetést adott ki Telegram-csatornáján az ukrán védelmi minisztérium, amelyben arra hívják fel a figyelmet: a felrobbant gát miatti árvíz nagyon könnyedén elmoshatja az aknákat.

Az ukrán Állami Katasztrófavédelmi Szolgálat is erre figyelmeztetett, arra kérték a lakosságot, semmilyen körülmények között ne közelítsék meg a robbanásveszélyes tárgyakat.

Nyitóképen: Az elárasztott Herszon. Fotó: STRINGER / AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Misi500
2023. június 06. 19:53
Én már ezután elhiszem, hogy nem az ukik rombolták le. Ebből az üzenetből látszik, hogy odafigyelnek az emberekre, és óvni igyekeznek őket. Engem meggyőztek. Nóbel békedíjat az uky kormánynak, soron kívül!
János27
2023. június 06. 19:25
Egyébként az ukránok módszere a gátrobbantás. 1./ Csináltak már ilyet Kijevnél. 2./ Himarsokkal tavaly lőtték is a gátat. 2./ Tavaly ősszel meg is ígérték, hogy felrobbantják a gátat. 4./ Figyelemelterelés az ellentámadással kapcsolatos kudarcaikról, és így akarnak újabb támogatást szerezni Nyugatról, csakúgy mint Bucsa esetében. Egyszerűen nagy bajban vannak.
korodi
2023. június 06. 18:53
Itt a ruszkik újabb műve... A hülyék... Nemhogy kevesebben, de egyre többen fogják eztán támogatni ukrajnát. A buta sötét tajparaszt ruszki előember még mindig azt hiszi, hogy így jobban fognak félni tőle. Ezekkel tárgyalni? Ugyanmár. Ez lenne a felszabadító háború? Ugyanmár. Ruszkik haza, a jó édes szuka kurva anyátokba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!