Az első félidőben kiütöttük Ukrajnát – örömünnep lett a vége!

2021. november 30. 22:56

Bár nem a legjobb előjelekkel várta a magyar női labdarúgó-válogatott az Ukrajna elleni vb-selejtezőt, végül magabiztosan győztük le vetélytársunkat.

2021. november 30. 22:56
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Egyértelműen a vendégek számítottak a találkozó esélyeseinek, nem csak azért, mert 11 hellyel előzik meg a mieinket a világranglistán, hanem azért is, mert

Ráadásul a magyar válogatott mesterének, Margret Kratznak a dolgát az is nehezítette, hogy nem számíthatott a Skócia ellen súlyosan megsérült Sipos Lillára, Boros Kinga már az edzőtáborban vált maródivá, Vachter Fani pedig betegség miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére. S ha ez még nem lenne elég, a statisztika sem nekünk kedvezett, hiszen az eddigi nyolc mérkőzés közül csupán egyetlenegyet nyertünk meg, és két döntetlen mellett öt vereséget is elszenvedtünk.

A lányokat orkánerejű szél és havas eső fogadta a Várkert stadion történelmi mérkőzésén (Kisvárdán először rendeztek válogatott mérkőzést), ám az ukránok számára az igazi hidegzuhanyt az jelentette, hogy már a 3. percben összeszerencsétlenkedtek egy gólt: Fenyvesi beadása után Smatko először lyukat rúgott, majd összefutott kapusával, Bondarcsukkal, az ajándéklehetőséget pedig Vágó Fanni köszönte szépen, és kihasználta.

Vágó Fannit (középen) ezúttal sem tudták utolérni az ukránok Fotó: Illyés Tibor/MTI
Vágó Fannit (középen) ezúttal sem tudták utolérni az ukránok Fotó: Illyés Tibor/MTI

De ezzel még koránt sem volt vége: a 11. percben a magyar nemzeti csapat abszolút csúcstartója (133 válogatottság/67 gól) parádés szabadrúgásgóllal mattolta újra az ukránokat, és

az álomrajtra az első félóra végén Zeller Dóra tett pontot: a csapatkapitány, Csiszár Henrietta csodálatos passzát egy remek csel után magabiztosan értékesítette.    

Ám hogy Ukrajnában nem csak a férfi, hanem a női futballistákat is kemény fából faragták, akik az utolsó pillanatig nem adják föl, a második játékrész ékesen igazolta: először a 35 éves legenda, a 35 éves Apanascsenko szerzett látványos gólt, majd Himics értékesített egy beadást, ám hogy az utolsó nyolc percben nem fagyott meg végérvényesen a vér az ereinkben, arról a szerencse, pontosabban a csereként beálló Németh Loretta és az ukránok csapatkapitánya gondoskodott, ugyanis az ETO támadójának lövése éppen Apanascsenkón pattant meg éppen annyira, hogy Bondarcsuk nem védhette a lövést. A magyar válogatott több jó egyéni teljesítményt nyújtva megérdemelten győzött, és a tavaszi folytatásban mindenképpen megmaradt az esélye, hogy megszerezze a csoport harmadik helyét.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Margret Kratz érthetően rendkívül elégedett volt:

„Érezhető volt az energia, amely már az egész héten bennünk volt, éppen ezért mindenképpen meg akartuk nyerni a mérkőzést. Az első 30 percben kiválóan játszottunk, remekül alkalmaztuk a támadó pressinget, bátrabbak, frissebbek voltunk, és ez remekül kijött a világranglistán 11 hellyel előrébb álló ellenféllel szemben. De a második játékrésztől is szót kell ejtenünk, hiszen ekkor egy-két gyenge pontunk meglátszott”   

Nyitókép Négy magyar gólra nem sokan számítottak! Fotó: mlsz.hu 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. december 01. 19:32
Nem baj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!