Magyar kosaras az NBA kapujában! – pályára lépett a Lakersben Valerio-Bodon Vincent

2023. október 16. 12:11

A dominikai származású magyar sportoló öt perc alatt két lepattanót szerzett, és egy dobást blokkolt.

2023. október 16. 12:11
Valerio-Bodon Vincent a Los Angeles Lakers mezében az NBA előszezonjában rendezett Los Angeles Lakers - Milwaukee Bucks mérkőzésen

Először lépett pályára a Los Angeles Lakersben a dominikai száramzású magyar kosárlabdázó, Valerio-Bodon Vincent, aki a szeptemberben kapott lehetőséget, hogy részt vegyen a kaliforniai kosárlabdacsapat edzőtáborában. A 22 éves 207 centiméter magas U20-as magyar válogatott kosárlabdázó a Budapesti Honvéd Akadémián nevelkedett, később pedig az Atomerőmű SE, a DEAC és a Sopron csapataiban játszott. 

Idén a Boston Celtics színeiben pályára léphetett az észak-amerikai profi kosárlabdaliga nyári ligájában és kiváló teljesítményt nyújtott, 13 pont mellett 6 lepattanót szerzett, és ezzel a csapa legjobbja volt.

Ezt követően a drafton nem szerződtették, de a Los Angeles Lakerstől kapott egy  úgynevezett Exhibit10 ajánlatot, amely egy egyéves, nem garantált, az edzőtáborra szóló szerződés, ahol lehetősége van bemutatkozni, pályára lépni az NBA-ben felkészülési mérkőzéseken, és felhívni magára a csapatok figyelmét.

 

Amennyiben jól teljesít, akár egy two-way szerződést is kaphat, amellyel nem csak a fejlesztésre szolgáló G-Ligás South Bay Lakersben, hanem akár az NBA-ben is pályára léphet.

 A Lakers vasárnap a Milwaukee Bucksot fogadta és 108-97-re kikapott. A liga honlapja szerint a mérkőzésen a 22 éves dominikai születésű magyar játékos öt percet töltött a parketten, pontot nem szerzett, viszont két lepattanót szedett és egy dobást blokkolt. a mérkőzés összefoglalóját alább tekinthetik meg (Valerio-Bodon Vincent blokkja 5:24-nél):

(MTI/Mandiner)

Nyitókép: X

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. október 16. 13:41
Sajnos a major ligák számára totális vakfolt vagyunk. Tőlünk északra, nyugatra, keletre viszi a hokisokat a NHL, tőlünk délre a kosarasokat az NBA, az MLS-t pedig azért nem tömtük tele tehetségekkel. De sebaj, melózni kell, látunk még arrafele is magyar sikereket!
need-info
2023. október 16. 13:05
Annyira magyar, mint én kínai...
Akitlosz
2023. október 16. 12:51
Kosárlabdában nincsen is kapu! A sakktáblán sincsen mellúszó. A fogathajtásban sincsen jégkorong.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!