Budai Gyula minden határt átlépett

2012. augusztus 15. 11:06

A Budai Gyula vezette kartellezés azonban nem a termelőknek és a fogyasztóknak, hanem kizárólag csak a multinacionális áruházláncoknak kedvezett.

2012. augusztus 15. 11:06
Mesterházy Attila
Mesterházy Attila
Mesterhazyattila.hu

„Budai Gyula - megbukott elszámoltatási kormánybiztos. A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára felülhelyezte magát a törvényeken, semmibe vette az érvényes jogszabályokat, amit még a nyilvánosság előtt sem titkolt.
 
Budai Gyula a Csongrád megyei gazdakörök múlt pénteki fórumán sajtóforrások szerint ezt mondta: »A Gazdasági Versenyhivatal is azt mondta, hogy én kartellezek. Igen? És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?«
 
Ugyan tudjuk, hogy a Gazdasági Versenyhivatal a magyar dinnye fogyasztói árával kapcsolatban jelenleg is tájékozódik és adatokat gyűjt, a mai napon, Budai Gyula megjelent kijelentései alapján levélben fordultunk a GVH elnökéhez a mielőbbi és alapos vizsgálat lefolytatása céljából.

Mindemellett írásbeli kérdést nyújtottunk be Orbán Viktor miniszterelnöknek is, hogy megtudjuk, vajon kormánya tagjaira miért nem vonatkoznak a magyar törvények úgy, mint minden magyar állampolgárra? Azért, hogy megismerjük véleményét, megalapozottnak látja-e a gyanút Budai Gyula vétkes kötelezettségszegése miatti fegyelmi eljárás lefolytatásához?
 
Hangsúlyozzuk, hogy a Magyar Szocialista Párt támogat minden olyan megoldást, intézkedést, amely a magyar gazdák, a magyar mezőgazdasági termelők, valamint a fogyasztók, a magyar lakosság érdekében történik. A Budai Gyula vezette kartellezés azonban nem a termelőknek és a fogyasztóknak, hanem kizárólag csak a multinacionális áruházláncoknak kedvezett. Termelői információk alapján a dinnye kilónkénti átvételi ára ugyanis jelenleg ugyanúgy 27-35 forint, mint tavaly, csak amíg az előző év hasonló időszakában már 60 forint körül árulták a dinnyét, addig sok helyen még most is 99 forintot kérnek érte a nagy üzletek.
 
Így nemcsak törvénytelen Budai Gyula sikertelen akciója, hanem egy nagy átverés is. Éppen ezért arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a köztes szereplők, úgymint Simonka György, fideszes országgyűlési képviselő, Budai Gyula akciójának a partnere, vajon mennyiért vették át a magyar dinnyét a termelőktől és adták azt tovább az üzleteknek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2012. augusztus 15. 16:23
Attis meg van már hármatok közül kiirta alá a Cusi 72 nyertes pályázatat? Állítólag Cusi is átlépett minden határt a Szegedi Vörös Csillagban.
Negue
2012. augusztus 15. 15:49
Ennek is mindegy, csak beszélni, beszélni, nehogy elfelejtsék, hogy léteznek!
Bisque Béla
2012. augusztus 15. 15:08
"Budai Gyula minden határt átlépett " Aha........vannak ezzel így egy páran. Horn, Gyurcsány, Bajnai, Kóka, Hiller,Heller, Kertész-összes, Spiró, Magyar, Demszky, Zuroff, Kocsis, Tátray és még sokan mások. De mióta zavarnak téged a határok elvtárs ??
smogger
2012. augusztus 15. 13:59
Budai Gyula éppoly sunyi megélhetési fideszes, mint idősebb szellemtársa Plagi bácsi. Karrier a szocializmusban, és karrier a Fideszben.....Posztbolsi undormányok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!