Így cenzúrázzák a transzneműséget megbánókat

2022. október 11. 14:13

„A „detranzícionálók” jelenségét egyre nehezebb ignorálni, hiába igyekszik elhallgatni őket a transz lobbi.

2022. október 11. 14:13
Lauren Smith
Spiked

„A »detranzícionálók« jelenségét egyre nehezebb ignorálni. Ha vetünk egy pillantást az online világra, gyorsan rátalálunk a detranzícionálók növekvő csoportjaira – emberekére, akik hormonterápiának vagy nemváltó műtétnek vetették alá magukat, hogy a testüket ellenkező neművé tegyék, és akik most vissza akarnak térni a normális kerékvágása. (…)

Tragikus, hogy oly sok ember személyesen nagy árat fizetett azért, mert beadták nekik, hogy a pubertásblokkolók hatása »teljesen visszaváltoztatható«, majd kiderült, hogy azok hatása hosszú távú. Akik műtéten is átestek, azok még inkább sérültek. Szinte minden detranzícionáló arról számol be, hogy ha egyszer a tranzíció elkezdődött – a folyamat, amiben »megerősítik« a genderidentitásodat – annak lehetősége, hogy megváltoztasd a döntésedet, lezárult, egészen addig, amikor már túl késő.

Számos prominens detranzícionáló került az érdeklődés középpontjába az utóbbi időben. Talán Keira Bell a legismertebb. 2020-ban beperelte a Tavistock and Portman NHS Foundation Trustot, aminek nemsokára bezárják a Gender Identity Development Service (GIDS)-ét, Nagy-Britannia egyetlen olyan genderklinikáját, amely gyermekekre szakosodott. Bell szerint a GIDS személyzetének meg kellett volna kérdőjeleznie az ő azon vágyát, hogy fiúvá váljon, mintsem megerősíteni azt. Ehelyett pubertásblokkolókat írtak fel neki, majd hormonkezelésnek vetették alá, végül eltávolították a melleit. Mindezt már egy évvel később megbánta.

Bell esete nem elszigetelt. Egyre többen bánják meg a transzneművé válásukat, és állnak elő a történetükkel. Csakhogy elég világosan megmondják nekik, hogy maradjanak csöndben. Egy cikk például azzal érvel, hogy »a detranzíció elválaszthatatlan a transzfóbiától.« A detrazícionálók egyik legaktívabb online csoportja a ‘r/detrans’ a Redditen, aminek 40 ezer tagja van. Ebben a csoportban sokan osztják meg tapasztalataikat azok közül, akik hasonló élményeken estek át, sokuk gyermek vagy kamasz. (…)

De a Reddit régóta igyekszik elhallgattatni azokat, akik megszólalnak a gender-identitás ideológiája ellen. Már letiltott feministákat, gender-kritikus vagy épp női egészségügyi csoportokat, mivel transzfóbiával vádolta őket. Még rosszabb, hogy a ‘r/Pregnancy’ csoport esetében a csoportmoderátorokat kicserélte transzaktivistákra, akik azt követelték, hogy a női felhasználók »cisz nőnek«, »méhhel rendelkezőnek« és »menstruátornak« nevezzék magukat. A detranzícionálók elleni cenzúra a transz ideológia mindenáron való megvédelmezésére tett erőfeszítések logikus következménye.

Amellett, hogy rendszerint szembe találkoznak a cenzúrával, a detranzízionálókat rendszerint figyelmen kívül hagyják. A transz nyomásgyakorló csoportok a médiában igyekeznek nekimenni a »detranzícionáló narratívák« »tévedéseinek«. Egy szerző szerint például a detranzícionálók vallomásai »arra vannak, hogy szorongást keltsenek a transz emberek elképzelésével kapcsolatban«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. augusztus 01. 05:12
Jé, a kannamanna is él még?
csoda
2022. október 11. 20:38
A fiatalok még nem jöttek rá, hogy lényegében eunuchot csináltatnak magukból. Többé nem férfi, de nem nő, többé nem nő, de nem férfi. Ami ma zajlik szexuális egészség és nemi megerősítés cimke alatt, nem nagyon különbözik a lobotómiától, ami egy időben szintén nagy divatban volt. Azok a szerek, amiket pubertásblokkolóként használnak, eredetileg vegyi kasztráláshoz készültek.
fintorman
2022. október 11. 20:10
Pár identitásbajos degenerált mennyi bajt tud csinálni.
madar299
2022. október 11. 18:37
Nincs mit tenni , aki hülye az menthetetlen , ezeknél még egy tyúk is agyasabb ! Az élet mindíg előre megy és nem hátra , aki ma v.mit végérvényesn elront /nem váltás , tetoválás . . ./ azt holnap már nehéz lesz korrigálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!