Közép-Európába is elért a tüntetési hullám

2020. június 14. 11:41

Több ezren demonstráltak Svájcban.

2020. június 14. 11:41

Ezrek tüntettek több svájci városban a rasszizmus ellen. Csak Zürichben több mint 10 ezren gyűltek össze, többségében fiatalok, az amerikai rasszizmusellenes demonstrációkról kölcsönzött szlogenekkel: „A fehérek hallgatása erőszak” (White silence is violence) és „A fekete életek is számítanak” (Black lives matter). A zürichi rendőrség többször is figyelmeztette az utcákra vonulókat, hogy a koronavírus-járvány elleni korlátozások miatt tilos tüntetni. Hasonló megmozdulásokat tartottak Bernben, Lausanne-ban és St. Gallenben is.

Világszerte számos városban tüntettek az utóbbi napokban a rendőri brutalitás és a faji megkülönböztetés ellen. A tiltakozásokat George Floyd afroamerikai férfi halála váltotta ki, aki egy rendőri túlkapás következtében vesztette életét május 25-én Minneapolisban. A zürichi demonstráción a résztvevők több alkalommal is letérdeltek, hogy megemlékezzenek Floyd esetéről, akinek a halálát az okozta, hogy az ellene fellépő rendőr percekig a nyakán térdelt. Zürichben néhány tüntető különféle tárgyakkal hajigálta meg a rendőröket, több demonstrálót őrizetbe is vettek – közölték a hatóságok a Twitteren.

(MTI)

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orange79
2020. június 14. 16:16
A niggerek ámokfutása valójában csak megerősíti a biológiailag kimutatható de nem polkorrekt különbségeket a rasszok között. Egyébként az anarchista randalírozás, fosztogatás ellen mikor tüncikéznek végre ezek a szarháziak?
Gus Fring
2020. június 14. 16:03
Ezeknél is kimaradt a 40 év immunerősítés. Hála Istennek mi ezen már túl vagyunk. Túl vagyunk?
Gyéressy Károly
2020. június 14. 14:24
"A fekete életek is számítanak" Minek ezt mindig szépíteni? Az az is nincs ott. És azért nincs ott, mert ez a gyilkos fekete rasszizmus jelszava, amit öngyűlölő idióta fehérek is ordibálnak.
harcimarci
2020. június 14. 14:09
Kelet-Európa már megtapasztalta ezt. Itt mi újat tudnának bemutatni? Svajcban, Seattle-ben azt skandálják, amit Kádárék 56 után: "aki nincs velünk, az ellenünk van." Itt nem lesz még egyszer bolsi rebellió és nem lesz még egyszer 1918as vörös terror.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!