Felfüggeszti minden tevékenységét a Titan búvárhajót üzemeltető OceanGate

2023. július 06. 20:32

Az amerikai és kanadai hatóságok jelenleg is vizsgálják a merülőhajó balesetének az okát.

2023. július 06. 20:32
OceanGate Titan

Felfüggesztette minden kutatási és kereskedelmi tevékenységét az Oceangate, a Titanic roncsa közelében szerencsétlenül járt Titan turisztikai búvárhajó üzemeltetője – közölte csütörtökön honlapján a mélytengeri kutató- és turisztikai vállalat, ám további részletekkel nem szolgáltak.  

Az amerikai és kanadai hatóságok jelenleg is vizsgálják a merülőhajó június 18-án bekövetkezett balesetének okát,

 amelynek következtében a fedelzeten tartózkodó mind az öt ember meghalt.

A Titan roncsait június 22-én találta meg egy, a felszínről irányítható kanadai mélytengeri kutatóeszköz a tenger fenekén, csaknem 4 ezer méteres mélységben, mintegy 500 méterre a Titanic roncsaitól.

Robbanásból eredő hangot észlelhetett a haditengerészet

A Pentagon egyik illetékesének közlése szerint a haditengerészet szigorúan titkos tengerakusztikai berendezése az eltűnés napján feltehetően robbanásból, illetve összeroppanásból eredő hangot észlelt.

A Titant elvileg 4000 méteres merülési mélységre tervezték, ugyanakkor az elmúlt hetek tudósításai szerint több biztonsági kifogás is felmerült vele szemben.

A szerencsétlenül járt merülőhajón öten tartózkodtak, akik közelről szerették volna megnézni az 1912-ben elsüllyedt Titanic roncsait. Az áldozatok között volt Stockton Rush, az OceanGate vállalat alapító elnök-vezérigazgatója, Hamish Harding brit üzletember, Paul-Henry Nargeolet francia Titanic-kutató, valamint Shahzada Dawood, vállalkozó, Pakisztán egyik leggazdagabb embere és fia, Suleman.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép:  Ocean Gate / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. július 07. 09:39
Az taxis vállalkozás, akinek egyetlen autója van, de több ezer darabra esik szét, miközben a soför és 4 utasa is meghal, az már nem taxis vállalkozás. Egy gazdagtól hallottam, hogy nincs nagyobb szívás, mint fiatalon és gazdagon meghalni. Talán az élményeket is ennek megfelelően kellene hajhászni, ha már melózni nagyon nem kell.
5m007h 0p3ra70r
2023. július 07. 07:23
Kinyírta magát a finanszírozójuk, mi a faszt kellene csinálniuk? Gyűjtsenek mikroadományokat? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
no-orban
2023. július 07. 03:28
semmi problémát nem látok, csak nem szabadna return jegyet árulniuk :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!