Újabb „rejtélyes” haláleset Oroszországban: holtan találták a Lukoil alelnökét

2024. március 14. 06:31

Vitalij Robertusz a negyedik Lukoil-topmenedzser, aki az elmúlt két évben meghalt.

2024. március 14. 06:31

Nyitókép: Kenzo Tribouillard / AFP

Holtan találták az 54 éves Vitalij Robertuszt, a Lukoil orosz olaj- és gázipari vállalat alelnökét. Ő a negyedik Lukoil-topmenedzser, aki az ukrán-orosz háború kezdete óta meghalt – számolt be a Pravda.

Mély szomorúsággal jelentjük be, hogy Vitalij Vlagyimirovics Robertusz, a vállalat alelnöke 54 éves korában hirtelen elhunyt” 

– olvasható a vállalat sajtóközleményében. A portál szerint Robertusz halála a negyedik a Lukoil felsővezetői közül az elmúlt két évben. Vlagyimir Nekrasov, a Lukoil igazgatótanácsának elnöke 2023 októberében hunyt el akut szívelégtelenségben. Nekrasov azután állt a Lukoil élén, hogy Ravil Maganov, az előző elnök 2022 augusztusában meghalt, miután 

kiesett a moszkvai Központi Klinikai Kórház egyik ablakából.

Alekszandr Szubbotin, a vállalat korábbi csúcsmenedzsere 2022 májusában halt meg; holttestét egy házban találták meg. A vizsgálat megállapította, hogy Szubbotin is akut szívelégtelenségben halt meg.

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsanett-kúnrum
2024. március 14. 12:57
ha tragikus hirtelenséggel az ablakon esett ki, akkor óbán
laurahann
2024. március 14. 10:34
Putyin eltette lábalól. Nem hinném, h ő az uccsó áldozata...
tomyumsoup
2024. március 14. 08:28
Jaj de kár, annyira sajnálom. Biztosan áldott jóember volt.
auditorium
2024. március 14. 07:57
Egy itteni másik cikkben ezt olvashatjuk: "Egy nappal a Lukoil finomítójának súlyos megrongálása után ukrán dróntámadások értek finomítókat Rosztov és Rjazan régiókban", a Lukoil alelnökét az eset megviselhette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!