Újabb riasztásokat adott ki az OMSZ – ilyen idő várható a hétvégén

2023. július 13. 12:24

Hat vármegyére adtak ki piros figyelmeztetést.

2023. július 13. 12:24

Napközben az ország több vármegyéjére is másod-, sőt a legmagasabb, harmadfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt. A meteorológiai szolgálat közölte: a legvalószínűbb forgatókönyvek szerint csütörtökön a délutáni órákban nyugat, délnyugat felől ismét heves zivatarok érkeznek. A Facebook posztban felhívták a figyelmet arra, hogy kint van a piros figyelmeztető előrejelzés zivatarra.

A leghevesebb zivatarok várhatóan rendszerbe szerveződve vonulhatnak majd a déli megyékben keleti irányba. Késő estére északnyugat felől már nagyobb területen stabilizálódhat a légkör.

Ilyen idő várható a hétvégén

Péntek hajnalban a zivatarok kelet felé elhagyják az országot. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a legintenzívebb cellák környezetében nagy méretű, néhol 5 centiméteresnél is nagyobb jég, 80-100 kilométer/órás vagy ennél erősebb szélvihar, valamint felhőszakadás lehetséges. Pozitív fejlemény, hogy ma mérséklődik a nappali felmelegedés, a déli megyékben várható már csak 25 fok feletti, délkeleten néhol 27 fok feletti napi középhőmérséklet. Pénteken már mindenütt 25 fok alatti középhőmérsékletek várhatók.

Az előrejelzés szerint a hétvégi időjárás azonban kedvezően alakul, nem kell lemondani a jól megérdemelt fürdőzésről. Az ország valamennyi vármegyéjében magas középhőmérséklettel, 25-27 fokkal számolhatunk. A folyadékpótlásról is ajánlott gondoskodni, hiszen „szombaton szinte zavartalan lesz a napsütés, és ismét országossá válik a kánikula” – olvasható a Köpönyeg előrejelzésében. 30-35 fokos meleg várható. Nem lesz eső. Vasárnap fokozódik a forróság, a hőmérséklet csúcsértéke eléri a 31-37 fokot. Így a hét utolsó napján is derült, meleg, igazi strandidő várható.

(MTI/Köpönyeg)

Nyitókép: MTI/Varga György

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!