Már meg is van Szoboszlai Dominik elődjének új csapata!

2024. január 19. 13:16

A Liverpool korábbi legendája csupán fél évig bírta a szaúdi klímát.

2024. január 19. 13:16
Jordan HENDERSON

Hiába a horribilis fizetések, hiába Cristiano Ronaldo reklámereje, a portugál világsztáron kívül egyre több klasszis menekül vissza Szaúd-Arábiából Európába. Mint korábban a Mandiner is beszámolt róla, a Liverpool korábbi csapatkapitányának, Jordan Hendersonnak fél év után elege lett a szaúdi körülményekből, annak ellenére, hogy egykori csapattársa, Steven Gerrard csábította tavaly nyáron az Al-Ettifaq csapatához, és akinek kedvéért 12 év után hagyta el az Anfield Roadot a 33 éves középpályás.

Ezt is ajánljuk a témában

Persze, az is komoly vonzerőt jelenthetett, hogy Henderson pontosan a liverpooli fizetésének a duplájáért (700 ezer fontos, megközelítőleg 311,4 millió forintos havi bérért) írt alá egy hároméves megállapodást, de 

hat hónap után rájött: a csillogó kirakat mögött nem akármilyen körülmények várják.

Vegyük sorba: 

1. a rengeteg pénz ellenére közel sem európai színvonalú az infrastruktúra, rossz a pályák állapota;

2. hatalmas a hőség és a páratartalom; 

3. a mérkőzéseket gyér érdeklődés kíséri, az Al-Ettifaq 35 ezres stadionjában 7800 az átlagnézőszám.

A helyi törvények szerint Jordan Henderson csak akkor mentesült volna a 20 százalékos jövedelemadó alól, ha a hároméves időtartamból legalább két idényt eltölt az új klubjában. A futballista azonban annyira menekülni akart Szaúd-Arábiából, hogy a 

szabaddá válása érdekében lemondott eddigi fizetéséről, mintegy 4 millió fontról, megközelítőleg 1,8 milliárd forintról.

Ahogy azt sejteni lehetett, a 17 szaúdi bajnoki (valamint két kupameccs) után lelépő rutinos klasszis nem sokáig maradt csapat nélkül, hiszen a holland Ajax Amsterdam már be is jelentette a szerződését, a korábbi négyszeres BL(BEK)-győztes élklub ingyen szerezte meg a futballistát, akinek nem titkolt vágya, hogy kiemelkedő tavaszt produkájon, hiszen mindenképpen szeretne bekerülni Anglia Európa-bajnoki keretébe.

Jordan HENDERSON
Az Ajax Amsterdam már a közösségi felületein is köszöntötte új szerzeményét Fotó: Ajax/X

A 81-szeres válogatott Jordan Henderson szárnyalására nagy szüksége is lenne az Ajaxnak, hiszen az egykor szebb napokat látott, harminchatszoros bajnok klub jelenleg mindössze az ötödik helyen áll a bajnokságban, nem kevesebb mint 23 ponttal maradnak el az éllovas PSV-től, de a BL-szereplést biztosító második pozíciótól is 11 egységre állnak...

Nyitókép, fotó: ajax.nl

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2024. január 19. 16:17
.. esetleg lehetne az időszámítást is korszerűsíteni.. Az anno Domini (AD) meg a before Christ (BC) elavult.. Javaslom az anno Dominik (ADk) és a before Szoboszlai (BSZ) használatát. Ti meg, mandista skriblerek, nyaljátok körbe a répáját a karimatúróért!
powerage
2024. január 19. 14:47
"Már meg is van Szoboszlai Dominik elődjének új csapata!" Mi a helyzet az unkokahuga barátnőjének féltestvérével?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!